Segíts önzetlenül, nyerj váratlanul!

2015. július 22., szerda 07:05

Budapest, 2015. július 22. - A legtöbb vállalkozó nem szokott annyit segíteni másoknak, amennyit tudna, hiszen a személyes célok és a saját munka a nap minden percét lefoglalja. Pedig egy korábban adott ajánlás vagy egy szerzett kapcsolat bármikor, akár váratlanul okozhat pozitív eredményt. Jonathan Long, az Entrepreneur szerzője öt olyan tippet oszt meg velünk, amellyel egyszerűen segíthetünk másokat.

1. Említs meg lehetőségeket!

 

Gyakran találkozunk különböző üzleti lehetőségekkel, kapcsolatokkal, média-megjelenésekkel stb. Lehet, hogy te nem tudsz vagy akarsz élni az összes felkínált alternatívával, ám nagy az esély arra, hogy az tökéletes lehet valaki olyan számára, akit ismersz.

 

2. Legyél márkatámogató!

 

Gondold végig az összes terméket és szolgáltatást, amit te vagy a céged használ! Ha valamit nagyon kedvelsz, mondd el másoknak! Ezzel nemcsak segítesz valakinek, de közben a saját cégednek is szerzel két támogatót: azt, akinek ajánlod, és azt, akit ajánlottál.

hirdetés

 

3. Add át a tudásod!

 

A tudásmegosztás és a tapasztalatcsere igen egyszerű módja annak, hogy segíts valakinek. Rengeteg lehetőség van erre: előadhatsz rendezvényeken, létrehozhatsz információkkal teli blogot, vagy szemtől szembe is átadhatod az ismereteidet másoknak.

 

4. Oszd meg az erőforrásaid!

 

Nagy az esélye, hogy olyan erőforrásokkal rendelkezel, amelyek segítséget jelenthetnek másoknak, miközben ez számodra nem jár kellemetlenséggel vagy kényelmetlenséggel. Egy alkalmazottad kihasználatlan munkaideje, egy feleslegessé vált konferenciajegy vagy egy kis szabad hely az irodában - mind jól jöhetnek valakinek.

 

5. Mutass be embereket egymásnak!

 

Sok ember mondja, hogy be akar valakit mutatni neked, de erre végül sosem kerül sor. Ha úgy érzed, tudsz egy értékes kapcsolatot, bemutatnál embereket egymásnak, akkor csak tedd meg, ahelyett, hogy beszélnél róla! Egy egyszerű ajánlás hatalmas eredményt hozhat más számára.

 

„Aki ad, az nyer!®” - a Business Network International (BNI) jelmondata

 

Nem véletlenül követi ezt a filozófiát a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete.

 

- A BNI-t sosem a jutalékszerzés mozgatta: nálunk az az elv, hogy bizalmi környezetben megbízható üzletemberek találkozzanak, akik egymás támogatására törekednek - mondja Avidor András, a BNI Magyarország igazgatója. - Az adott ajánlásokért cserébe nem várnak el jutalékot vagy bárminemű juttatást, de az általuk felkínált segítség mindig hamar és többszörösen megtérül az üzleti csoportokon belül. A több mint 900 BNI-tagvállalkozás idén már közel 10 milliárd forintnyi értékben generált üzletet egymásnak az önzetlen segítőkészségüknek köszönhetően.

 

Forrás: BNI Magyarország, bővebben: www.bni-hungary.com

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013. november 1-jétől a nem koncessziós autópályák üzemeltetési feladatait is ellátja. Ez azt jelenti, hogy országosan közel 31 ezer kilométeren végzi el a téli hóeltakarítási feladatokat végeznek el. A tavaly megkezdett géppark-korszerűsítési programjukat idén is folytatták, így mintegy 90 új céleszközt tudnak bevetni az előttünk álló tél során - tájékoztatta portálunkat a társaság.

Budapest, 2016. szeptember 6. - Szigetvári Zrínyi Miklós évszázados példa a magyar nemzetnek, igazi nemzeti hős, és ami Szigetváron történt, az az egész nemzet ügye - mondta el az MTI-nek a Zrínyi-emlékév központi rendezvénye, a Zrínyi-napok alkalmából az emberi erőforrások minisztere.

Budapest, 2014. július 4. - A magyarok átlagosan 37 percet utaznak a munkahelyükre, de egy jó állásért ennél többet is elfogadhatónak tartanának - derült ki a Randstad Awardhoz kapcsolódó reprezentatív kutatásból. A kiegyensúlyozott életvitelre inkább a sok túlóra és az esti vagy hétvégi munkavégzés jelent veszélyt.