Segítők a nehéz helyzetben

2013. június 11., kedd 12:38

etel-1370949184.jpg

Az árvíz megfékezésében erőn felül teljesítenek az adott régiókban. Azonban példaértékűnek nem csak a honvédek és a civil önkéntesek munkája mondható, kitesznek magukért azok a szervezetek is, akik vállalták, hogy étellel látják el a gátakon munkálkodókat.

 

 

Szükség is van erre, hiszen közülük sokan egész nap kint dolgoznak, vagy  munkaidejük után állnak be az önkéntesek közé.

 

A Magyar Készétel Kft mint pécsi közétkeztető cég segítséget ajánlott fel a gáton dolgozó embereknek.

Mivel Dunaszekcsőn van a legnagyobb szükség rá, a polgármester kérésére napi 150 adag meleg ételt,levest és fő ételt szàllítanak melegen tartó badellákban,majd a helyszínen osztják ki. Összesen közel 1000 komplett meleg ebéd felajànlása történt meg erre a hétre.

hirdetés

 

Pécs kedvelt, házias ízeiről ismert étterme, a Teleky Bistro munkatársai úgy gondolták, azzal járulnak hozzá az árvízi mentéshez leginkább, ha teszik azt,  amihez a legjobban értenek:  főznek. Főznek azoknak, akik a mentésben dolgoznak, azoknak, akik nem jutnának meleg ételhez.
150 adag babgulyással, sült kolbásszal, házi kenyérrel és friss meleg házi pogácsával indult ma reggel útjára a Telekis furgon Mohácsra, hogy az otthoni ételek ízét vigye el azoknak, akiknek nem adatik meg. 

 

A Vöröskereszt pedig adománygyűjtő pontokat hozott létre, ide várva a lakossági felajánlásokat. A védekezésben és az árvízi védekezésben résztvevők ellátásában 200 vöröskeresztes munkatárs és több mint 1700 önkéntes vett részt eddig.

 Elsősorban tartós élelmiszerre, ásványvízre, kávéra, tisztító és tisztálkodási szerekre, takarókra, hálózsákokra, szúnyogriasztóra és naptejre van a legnagyobb szükség. A gyűjtőpontok pontos helyszínéről és nyitvatartásáról itt tájékozódhat, bővebb információ pedig az  [email protected] e-mail címen kapható.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a továbbiakban szerepet vállal az esetlegesen kialakítandó befogadó helyek kezelésében, üzemeltetésében és az érintett lakosság pszichoszociális ellátásában is. Ezen felül készenlétbe helyezte, egy esetleges kitelepítés során alkalmazható járműflottáját valamint a rendelkezésére álló speciális árvízi mentőhajóit is, melyek szükség esetén rövid időn belül bevethetőek.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. szeptember 27. - A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Együnk Egymásért Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódóan, amelyhez továbbra is várja csatlakozó kívánó éttermek és sütni-főzni szerető önkéntesek jelentkezését.

131015polifarbe-pecs0019-400-1386427609.jpgTöbb mint ötszáz nagycsalád otthona szépült meg az elmúlt hónapokban a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár 3 millió forint értékű felajánlása révén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezésében. A hazai festékeknek köszönhetően mintegy 70 településen több ezer felnőtt és kisgyerek életkörülménye javult.

Budapest, 2013. október 22. - Összesen hetvenmillió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy könyvterjesztő vállalkozásra, amiért azok versenykorlátozó megállapodásokat kötöttek kiadókkal - közölte a versenyhivatal az MTI-vel.