Rendkívüli gázmérő-leolvasásra készül az E.ON

2015. augusztus 28., péntek 07:05

Budapest, 2015. augusztus 28. - Mint ismert, 2016. január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében az év hátralevő időszakában az E.ON és a MAGÁZ munkatársai - a normál leolvasási tevékenység mellett - rendkívüli gázmérő-leolvasása céljából kereshetik fel az ügyfeleket.

A szeptemberben induló rendkívüli leolvasási időszakban elsősorban azokat az ügyfeleit keresi fel a területileg illetékes elosztó társaság, ahol az éves leolvasásra a szolgáltató váltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt került sor. A rendkívüli leolvasást nem követi számla, a célja az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Emellett az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez.

hirdetés

 

A rendkívüli leolvasásban érintett mintegy 37 ezer ügyfelet a leolvasás várható hónapját megelőző napokban előzetesen, írásban tájékoztatja a szolgáltató.

 

A szolgáltatóváltást megelőzően a mérővel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük lesz óraállásukat bediktálni a 2015. december 1. - december 31. közötti időszakban. Erről a szolgáltató szintén időben tájékoztatni fogja az ügyfeleket.

 

Az ügyfelek biztonsága érdekében az E.ON fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik kézi adatrögzítő készülékkel, készpénz-befizetéseket nem kérnek, és nem fogadnak el.

 

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit (sem a lakosságit, sem a versenypiacit), illetve nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint  biztosítja a szolgáltatást.

 

Forrás: E.ON, bővebben: www.eon.huszolgaltatovaltas

Kapcsolódó cikkek

magyarok-kenyere400-1471722716.jpg

Pécs, 2016. augusztus 20. - Megáldották a Magyarok kenyere programban összegyűjtött lisztből készült augusztus 20-i kenyeret szombaton a pécsi székesegyház előtt megtartott ünnepségen.

Budapest-Pécs, 2015. március 15. - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Kiváló Művész-, Érdemes Művész- és Babérkoszorú-díjakat, valamint szakmai díjakat adott át március 13-án a Pesti Vigadóban.

Az elmúlt időszakban az E.ON Hungária Zrt. néhány ügyfele olyan levelet kapott, amely a cég nevében arról értesítik őket, hogy a vállalat által szervezett nyereményjáték sorsolásán évekre szóló áramszámla átvállalást, üzemanyag utalványt, illetve értékes tárgynyereményeket nyertek - tájékoztatta portálunkat az E.ON.