Próbaérettségin tesztelhetik tudásukat

2015. január 16., péntek 06:05

Budapest-Pécs, 2015. január 16. - Idén is megrendezi országos szintű, ingyenes Nyílt Próbaérettségi Napját a Studium Generale. A megméretés február 14-én, szombaton lesz az ország hat városában történelemből, matematikából és elméleti közgazdaságtanból közép- és emelt szinten. A próbaérettségi minden végzősnek lehetőséget ad arra, hogy tesztelje eddigi tudását, és megfigyelje magát, hogyan reagál a vizsgakörülményekre, valamint tapasztalatot szerezzen a feladattípusokról, időkorlátokról.

A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes érettségi előkészítőjeként 2011 óta az éves felkészítés mellett minden év elején megrendezi Nyílt Próbaérettségijét. Ezen a rendezvényen ingyenes lehetőséget nyújtunk az érettségi előtt álló diákok számára az ország bármely pontjáról, hogy a májusban megírandó, tétre menő érettségi előtt, a valóshoz minél közelebbi körülmények között tehessék próbára tudásukat - olvasható a Studium Generale oldalán.

hirdetés

 

Az összeállított próbaérettségi feladatsorok struktúrájukban és követelményeikben is megfelelnek az Oktatási Hivatal által meghatározott elvárásoknak, emellett a feladatsorok megírására a valós érettségivel megegyező időkorláttal, folyamatos tanári felügyelet mellett kerül sor, ezért a próbaérettségi megírása szimulálja a vizsgakörülményeket. A próbaérettségit idén történelemből, matematikából és elméleti közgazdaságtanból hat városban - Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon és Pécsen - lehet majd megírni.

 

A programot követően a feladatsorok és azok megoldásai elérhetőek lesznek, a szervezet oktatói pedig az összes megírt próbaérettségit kijavítják, akár személyes konzultációs lehetőséget is biztosítanak a megméretést vállaló diákok számára.

 

A február 14-én megrendezendő Nyílt Próbaérettségi Napjára a Studium Generale oldalán lehet jelentkezni, ahol azt is bejelölheti az érdeklődő, melyik városban szeretné megírni.

 

Forrás: Edupress

Kapcsolódó cikkek

add-friend-7-400-1429673291.jpgBudapest, 2015. április 22. - Áprilisban indult el a Disney Csatorna és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Add Friend kampánya. Ennek keretein belül április 20-án a 6-18 éves korosztálynak szóló dalszövegíró pályázat vette kezdetét. A verseny fődíjasa az értékes nyereményen kívül egy különleges élménnyel is gazdagodik: alkotását egy népszerű hazai előadó zenésíti meg.

happy2014hivo-1395767146.jpgBudapest, 2014. március 25. - Ezen a héten az ország 144 oktatási, nevelési intézményében ismét az ivóvíz kerül a középpontba és a poharakba! A vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-héten idén több mint 43 ezer gyerek vesz részt 106 településről - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

markovich-bela400-1465840568.jpg

Budapest, 2016. június 14. - Szombaton rendezték meg az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozóját. A háromszáz fős szakmai eseményen megalapításra került a Magyar Szakember Közösség, melynek célja az építőipari szakemberek támogatása.