Prés 2014: a cél a hazai borpiac védelme

2014. július 27., vasárnap 09:00

Budapest, 2014. július 27. - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal „Prés 2014” elnevezéssel, országos ellenőrzéssorozatot indított a héten a borpiac védelme érdekében. Az akció elsődleges célja az EU tagállamaiból tartályban szállított borok illegális forgalomba hozatalának megakadályozása.

A több mint két hónapos ellenőrzés-sorozat a tagállamokból tartályban „feketén” szállított szőlőborok, a silány minőségű, bornak nem nevezhető termékek forgalmának megakadályozására irányul. Az akció ideje alatt a borszállítmányok gyakori és váratlan ellenőrzésére lehet számítani a közutakon, de az érintett gazdálkodóknál, a pincészeteknél is sűrűbben lesznek jelen az ellenőrök.

hirdetés

 

A NAV vizsgálja a jövedéki, valamint az adózási szabályok megtartását, de együttműködik a NÉBIH borászati hatóságának munkatársaival is, akik ellenőrizni fogják, hogy megsértik-e a bortörvény vonatkozó előírásait.

 

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. november 9. - Miközben összeurópai probléma a fiatalok munkanélkülisége, Magyarországon kiemelkedően aggasztó a helyzet. Az egymillió magyarországi vállalkozó csupán 27%-a 40 év alatti, a 40 év alatti önfoglalkoztatók száma pedig csupán hozzávetőleg 65 000 fő. Az ország leggazdagabb üzletasszonya, Kósa Erika és az ország egyik leggazdagabb üzletembere, Demján Sándor mégis a fiatalokban látja a jövőt: ingyenes előadásokkal buzdítják cégalapításra a fiatalokat.

Az erdőkre és fásításokra, az erdők és fásítások melletti területekre július 22-étől elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a vidékfejlesztési miniszter a mai napon, augusztus 28-án azonnali hatállyal feloldotta.

Budapest, 2016. július 26. - A meglévő üdülési jog eladásával, továbbértékesítésével kapcsolatos ügyekben a fogyasztókat ért kár a beadványok szerint jelentős, százezer forinttól több millió forintig is terjedhet - figyelmeztet a Budapesti Békéltető Testület (BBT) hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.