Pótfelvételit hirdet őszi képzéseire az MCC

2016. augusztus 22., hétfő 07:05

Budapest, 2016. augusztus 22. - A társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott, tehetséges diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja. A hagyományos oktatást kiegészítő, e-learningen és hétvégi tréningeken alapuló ingyenes képzésekre augusztus 26-ig tart a pótjelentkezés.

- Csaknem ezer diákunk van, akik az ország minden részéről érkeznek és örömmel vesznek részt képzéseinken. Tapasztalatunk szerint a tavaszi félévben indított új kurzusaink - mint például a pszichológia vagy a jog -, valamint az angol és a magyar nyelvű íráskészség-fejlesztés nagyon vonzóak a tanulók körében, így ezek továbbra is megtalálhatók a választható témakörök között. Bízom benne, hogy most is sok érdeklődő, tanulni vágyó diák csatlakozik hozzánk, akik a tanulás mellett a közösségi programokra is nyitottak - mondta Tarján Kata, a Középiskolás Program szakmai vezetője.

hirdetés

 

A kurzusok sajátossága, hogy hetente az olvasmányokhoz, feladatokhoz videóblogokat is megnézhetnek a tanulók, amelyek a szakmai tartalmakat a középiskolás korosztály számára megfogalmazva, humoros formában közvetítik a hallgatóság felé. A program szakmai vezetőjének elmondása szerint az ily' módon egyedülálló tananyagaik nemcsak az MCC keretein belül számítanak a középiskolás korosztály számára egyedinek, hanem országos és nemzetközi viszonylatban is.

 

A program azoknak a diákoknak kínál széles körű lehetőséget, akik a társadalomtudományi érdeklődésen túl az átlagnál tájékozottabbak, olvasottabbak szeretnének lenni. A négy és nyolc hetes kurzusokat nyújtó programban a diákok tudásvágyuknak megfelelően választhatnak a témák közül, ahol a legnagyobb szaktekintélyektől tanulhatnak.

 

A videó-előadásokkal támogatott e-learning rendszer, amellett, hogy önálló tanulásra és megfelelő időgazdálkodásra tanítja a diákokat, az itt megszerzett ismeretek hasznos segítséget nyújthatnak az emelt szintű érettségi sikeres teljesítéséhez is. Havonta egy alkalommal, szombatonként, a gyakorlati képzéseké a főszerep, ami kiváló lehetőséget teremt a diákok kommunikációs, prezentációs és érvelési készségeinek fejlesztésére.

 

Az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemi évek végéig képzést nyújtó Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja, az elméleti és gyakorlati oktatások mellett sokrétű, színes közösségi programokat - többek között téli és nyári tehetségtábort - is kínál, amelyek mindig nagyon népszerűek a diákok körében.

 

A programban részt vevők életre szóló élményekkel és kapcsolatokkal gazdagodnak, valamint tudatosabbá válnak a pályaválasztást illetően is. A Mathias Corvinus Collegium Programjairól, valamint a felvételi jelentkezések pontos menetéről az intézmény honlapján olvashatnak az érdeklődők.

 

Forrás: Edupress

Kapcsolódó cikkek

oktf2016-filmpalyazat400b-1458028443.jpg

Budapest, 2016. március 16. - Idén is meghirdeti filmpályázatát az OKTF NHI. Fiatal, elsősorban egyetemista és középiskolás korú amatőr filmesektől várják, hogy fogalmazzák meg képekben, mit takar számukra a „HOZZ KI TÖBBET KEVESEBBŐL!” gondolat a környezetünkre való odafigyelés, a körülöttünk keletkező hulladékokkal való felelős bánásmód terén.

kezfogas400-1452226890.jpg

Budapest, 2016. január 8. - Egy friss felmérés szerint a kis- és középvállalkozások marketing-eszköztárában egyre nagyobb teret nyer a személyes kapcsolattartás, az irányított üzleti kapcsolatépítés, azaz a networking. Íme, három érv amellett, hogy ma már valóban elengedhetetlenné váltak a bizalmi kapcsolatok a marketingben!

hatranyos-helyzetuek400-1461815103.jpg

Budapest, 2016. április 28. - A KSH adatai szerint Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben. A Budapest Intézet felmérése alapján 130 ezer gyereknek kell szembenéznie az állandó nélkülözéssel, és közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Ezeknek a gyerekeknek sokszor csak álom az, ami nekünk természetes.