Polgármester-randevú: a pécsi lett az év jegyzője

2015. június 25., csütörtök 19:20

2015-ev-polgarmestere-alpolgarmestere-jegyzoje400-1435252424.jpgPécs, 2015. június 25. - Kiss Attila (Fidesz-KDNP), Hajdúböszörmény vezetője kapta az év polgármestere, Fidrus Péter Ózdról az év alpolgármestere, Lovász István, Pécs jegyzője pedig az év jegyzője díjat a 21. Városi polgármesterek randevúján.

Az állampolgárok szavazatai alapján odaítélt, egy Szász Endre-linómetszettel is járó elismerést Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Farkasné Gasparics Emese önkormányzati helyettes államtitkár és Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere adta át.

 

Hoppál Péter a Szféra Európa Kft. által szervezett eseményen hangsúlyozta: a kormányzás egyik legfontosabb tényezője az a közös munka, amelyet a kulturális intézményekkel összefüggésben az állam finanszírozóként, az önkormányzatok pedig fenntartóként végeznek. "A kultúra a legfontosabb eszköz lehet a társadalom fejlődésével, a társadalmi jobbléttel kapcsolatos vízióink felvázolásához" - mondta az államtitkár.

hirdetés

 

Hoppál Péter szerint ha sikerül elérni, hogy ne csak a főváros biztosítson lehetőséget a "magas szintű kulturális találkozásokra", hanem ez a feladatellátás egész Magyarországra kiterjedjen, a jobb hozzáférés a kultúrához kedvezően hathat az életminőségre, hozzájárulhat a középosztály szélesítéséhez, az alsó középosztály felzárkózásához is. E cél eléréséért össze kell fognia a kulturális kormányzásnak és az önkormányzatoknak - tette hozzá.

 

Az államtitkár arra biztatta a városvezetőket, éljenek az elmúlt években megújult fiókkönyvtárak, művelődési intézmények, pályázati támogatások, megemelt normatívák, a közfoglalkoztatás adta lehetőségekkel, mert azzal hozzájárulnak az értékteremtéshez, a közösségek szervezéséhez, a helyi identitás erősítéséhez.

 

Farkasné Gasparics Emese kiemelte: a polgármestereknek, alpolgármestereknek, települési képviselőknek nehéz a feladatuk, mert egyszerre kell megfelelniük a jogszabályi és a lakosság által támasztott követelményeknek. Emellett pedig olyan értéket szükséges felmutatniuk, amely méltóvá teszik őket tisztségük betöltésére.

 

Kiss Attila (képünkön balról az első), Hajdúböszörmény polgármestere azt mondta: nagyon meglepte és jó érzéssel töltötte el, amikor megtudta, hogy díjat kap a Városi polgármesterek randevúján. Megjegyezte, a várost kilenc éve vezeti, korábban alpolgármesterként és országgyűlési képviselőként is dolgozott. A politikus beszámolt arról, hogy a korábbi európai uniós költségvetési időszakban Hajdúböszörmény 15-16 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesült, amelyből nemcsak látványos, hanem több, bevételt eredményező, költségeket csökkentő beruházást valósítottak meg.

 

Fidrus Péter (képünk közepén), Ózd alpolgármestere hangsúlyozta, a díj a lakosság bizalmának és annak a jele, hogy Ózd vezetése jó úton indult el. Úgy fogalmazott: azért küzdenek, hogy "Ózdról ne egy nehéz helyzetben lévő, lesajnált város jusson az emberek eszébe".

 

Lovász István (képünkön jobbról), Pécs jegyzője köszönetet mondott kollégáinak, akik hozzájárulnak az eredményes munkájához. A jegyző felajánlotta a díját Páva Zsoltnak (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármesterének a Pécsért végzett több évtizedes közéleti, városvezetői munkájának elismeréseként. E gesztus előzménye, hogy Páva Zsolt a múlt héten bejelentette: visszalép az év polgármestere versengésben való részvételtől, mert olyan sajtóhírek jelentek meg, amelyek szerint pécsi cégeknél arra biztatják a dolgozókat, szavazzanak rá.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Lendvai Péter

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 26. - Felmérések szerint a folyamatos nyári gyermekfelügyelet megoldása minden harmadik magyar családban gondot jelent. Túlnyomó részben a szülők csak magukra számíthatnak. A táborok, a nagyszülők, a szomszédok sem jelentenek megoldást a legtöbb családban. Nagyon kevés a gyerekbarát munkahely is, ahol nemcsak megtűrik, de szívesen is látják a kicsiket. A kevés ilyen munkahely egyike az EPAM Magyarország, amely munkavállalói gyermekeinek létesített nyári tábort a cég székházában.

Budapest, 2015. augusztus 28. - Mint ismert, 2016. január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében az év hátralevő időszakában az E.ON és a MAGÁZ munkatársai - a normál leolvasási tevékenység mellett - rendkívüli gázmérő-leolvasása céljából kereshetik fel az ügyfeleket.

A Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) elszánta magát, hogy április második hetétől tiltakozó akciósorozatba kezd az országos bérajánlásra vonatkozó megállapodás kikényszerítése érdekében.