PénzSztár: kialakult az elődöntő mezőnye

2013. november 24., vasárnap 06:00

penzsztar400-1385269174.jpgHuszonnyolc csapat vett részt az első országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny, a PénzSztár múlt heti középdöntőiben. A fordulóban írás- és szóbeli feladatokat, valamint játékos helyzetgyakorlatokat kellett megoldaniuk. Minden régióból az első helyezett csapat - köztük egy pécsi - jutott tovább a december 5-én, Budapesten tartandó országos elődöntőbe.

A verseny elindítását az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség kezdeményezte, anyagi feltételeit további kilenc támogató céggel közösen teremtette elő, és a lebonyolítással a Magyar Pénzügyi Almanachot az idén már 23. alkalommal kiadó TAS-11 Kft-t bízta meg.

Az október 6-i jelentkezési határidőig 1120 négyfős, 14-20 éves középiskolásokból álló csapat regisztrált, a 325 magyarországi mellett három határon túli - zentai és székelyudvarhelyi - középiskolából. 895-en értek el értékelhető eredményt az októberben megrendezett többfordulós internetes előselejtezőkön.

Közülük a legjobb száz csapat mérte össze tudását a november 7-én Budapesten, valamint a 19 megyében megrendezett selejtezőkben. Az innen továbbjutott 28 gárda küzdött meg november 21-én, csütörtökön a hét magyarországi régióban.

hirdetés

 

A dél-dunántúli regionális középdöntőt a pécsi Janus Pannonius Gimnázium „Aranycsapata” nyerte meg. A janusosok a következő csapatokkal mérik össze tudásukat az elődöntőben: MoneySpeaks (Neumann János Középiskola és Kollégium, Eger), Monopuli (Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Csepreg), Pénzbook (Kossuth Lajos Gimnázium, Cegléd), Bandérium (Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Békéscsaba), Pénz-ügyesek (Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola, Fehérgyarmat) és Milliárdosok Társasága (Református Gimnázium, Tata).

 

A hét együttes közül kerül ki a december 5-i, Budapesten megrendezendő országos elődöntőben az a négy gárda, amely megküzdhet a december 19-i, ugyancsak budapesti döntőben a fejenként 100 ezer forintból, egy-egy okostelefonból és további értékes ajándékokból álló fődíjért.

 

Forrás: www.penzsztar.hu, kép: www.fundamenta.hu

Kapcsolódó cikkek

alma-permetezes-gp-logoval400-1465131252.jpg

Budapest, 2016. június 6. - Az utóbbi években egész Európában rohamosan nőtt a növényvédő szerek használata. Egy átlagos németországi almaültetvényt például 34-szer permeteznek le egyetlen tenyészidőszakban. A Greenpeace felhívja a figyelmet arra, hogy a biológiai sokszínűség csökkenésének egyik legfőbb okozója az iparszerű, vegyszereken alapuló mezőgazdaság.

Budapest, 2016. augusztus 15. - A KSH első negyedéves csökkenő beruházási adata után a folytatásban sem lehet számítani a beruházások erőteljes beindulására. A hazai nagyvállalatok következő egy éves beruházási aktivitása csökkenést mutat, jelenleg a cégek fele tervez valamilyen fejlesztést - derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index eredményeiből.

Budapest, 2015. szeptember 25. - A hónap utolsó napján lejár a Mesterek Mestere díj nevezési határideje - még nem késő belevágni. Pályázni referenciák, illetve referenciafotók beküldésével lehet minden, munkáját mesteri szinten folytató kőműves és burkoló szakembernek.