Péntekre virradóra is megdőlt a hőségrekord

2013. június 21., péntek 12:55

2013. június 21., péntek - Péntekre virradóra is megdőlt a legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord - közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták: "ismét a trópusi éghajlatra jellemző meleg éjszakánk volt". Most a 2012-ben Budapesten, Lágymányoson regisztrált országos minimumrekord dőlt meg több mint egy fokkal. Pénteken reggel ugyanis Tatán 24,6 Celsius-fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet.

hirdetés

 

Emellett az országban többfelé alakult 20 fok felett a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet. Csupán az alacsonyabban fekvő helyeken, a völgyekben és a kevésbé beépített területeken volt némi felfrissülés.

 

A meteorológiai szolgálat péntekre a hőség miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a többi megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés érvényes.

 

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 33 és 37, késő este 24 és 31 fok között valószínű.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. szeptember 25. - A hónap utolsó napján lejár a Mesterek Mestere díj nevezési határideje - még nem késő belevágni. Pályázni referenciák, illetve referenciafotók beküldésével lehet minden, munkáját mesteri szinten folytató kőműves és burkoló szakembernek.

adams-akeem-0-1388419812.jpg

Elhunyt Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgója, aki szeptemberben szívinfarktuson esett át.  A 22 éves védő haláláról a klub tájékoztatta hétfő délután az MTI-t.

A kívánatos közösségi közlekedési munkamegosztás irányába tesz lépéseket az autóbuszos szolgáltatóknál 2013. december 15-én életbe lépő új menetrend. A kismértékű teljesítménybővítést a Volánok regionális és „ráhordó” szolgáltatásainak megerősítése eredményezi - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.