Pécsre is jön az országjáró pócsi Mária-kegykép

2015. március 8., vasárnap 09:00

Nyíregyháza-Pécs, 2015. március 8. - Tizenhat állomásból álló országjáró körútra indul a máriapócsi Szűz Mária-kegykép. A tervek szerint 18-án délután érkezik Pécsre az ikon és 19-én délig marad a baranyai megyeszékhelyen.

A világhírű könnyező ikont ma délben, a püspöki szent liturgiát követően bocsátják útjára, és várhatóan március 24-én tér vissza a máriapócsi kegytemplomba. A szentképet naponta más-más település egyházközségébe viszi el a Hajdúdorogi Egyházmegye, így számos szabolcs-szatmár-beregi település mellett Miskolcon, Veszprémben, Budapesten, Győrben, Pécsen, Szegeden és Debrecenben is megtekinthetik majd a hívek.

hirdetés

 

A különleges eseményt a máriapócsi görög katolikus templom zarándokhellyé válásának háromszáz éves évfordulója alkalmából szervezi az egyházmegye.

 

A szabolcsi kisváros híres búcsújáró helyén kiállított kegyképet eddig két alkalommal, 1715-ben és 1905-ben látták könnyezni.

 

Forrás: MTI és gorogkatolikus.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. július 31. - Ma már egyre többen érzik szükségét annak, hogy egészségtudatosan éljenek. Az augusztus 9-én, a Lurdy Házban tartandó High Life Életmód- és Szépség Fesztivál őket, a testi-lelki egészségért tenni akarókat célozza meg.

Budapest, 2016. július 14. - Pénteken, július 15-én elindul az M5 HD program tesztsugárzása a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálatában. A csatorna HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető, nagyfelbontású tévécsatornák száma ötre bővül. Augusztus 1-jétől változik a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások keretében fogható programok elérhetősége.

Budapest-Pécs, 2015. március 15. - Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Kiváló Művész-, Érdemes Művész- és Babérkoszorú-díjakat, valamint szakmai díjakat adott át március 13-án a Pesti Vigadóban.