Pécsi pedagógus a MOL díjazottjai között

2015. március 24., kedd 06:05

kothencz-melinda-mol-ue400-1427135900.jpgBudapest, 2014. március 24. - MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át kilenc példamutató munkát végző pedagógus - köztük egy pécsi művésztanár - múlt szerdán. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket, és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig több mint 60 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült a MOL Tehetséggondozásért Díjban, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

 

A közel 400 tavalyi jelölt közül a kuratórium választotta ki azt a három művésztanárt, három természettudományos szaktanárt és három utánpótlásedzőt, akik átvehették a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés, hiszen a díjjal 500.000 Ft tiszteletdíj is jár. Az elismerésben részesült tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

hirdetés

 

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Bernhardt Andrásné hegedűtanár (Jászberény), Dr. Király Sándor informatika tanár (Eger), Kothencz Melinda, oboaművész-tanár (Pécs), Lengyel Lászlóné matematika-kémiatanár (Nádudvar), Szalay József vizuális nevelés tanár (Budapest) és Udvardi Imre fizika-csillagászat tanár (Budapest). A sportszakemberek között Kissné Oroszi Edit sportlövő mesteredző (Budapest), Martinkó Gábor kajak-kenu edző (Budapest) és Szabó Krisztián, gyorskorcsolya edző (Szeged) részesült az elismerésben.

 

A díjakat Baán László a Szépművészeti Múzeum és az MNG főigazgatója, az Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Ónodi Eszter, a Katona József színház művésze, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

 

A díjátadót követően rövid koncertet adtak azok a fiatal zenészek, akiket korábban a MOL Tehetségtámogató Program pályázata segített hangszervásárláshoz vagy utazáshoz és egyben tavaly a Virtuózok komolyzenei televíziós versenyben sikerrel szerepeltek, közöttük Boros Misi zongorista, aki a kicsinyek korcsoportjának győztese volt.

 

A rendezvény keretében az Alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. Elsők között a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájára pályázhatnak 2015. március 31-ig azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon találhatók meg.

 

Forrás: MOL / Új Európa Alapítvány

 

mol-ue2015-630-1427136329.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. december 19. - A magyar gazdaság növekedésének fenntartása érdekében nem szabad feladni a reformokat, össze kell kapcsolni a tudást és a gazdaságot - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken Pécsen, a baranyai gazdasági társaságok 2014-es adóbevallási adatai alapján elkészített TOP100-as listát bemutató rendezvényen.

lakashitel-1374044448.jpg

Budapest, 2013. július 16. - A kormányzat keresi a megoldást arra, hogyan lehet jogszabállyal módosítani a devizahitelesek szerződésein - erről Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt kedd este a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

udules400-1437846474.jpgBudapest, 2015. július 26. - Az üdülési jog jelentését és jellemzőit a fogyasztók széles köre megismerte, azonban az értékesítéskor elhangzó megtévesztő tájékoztatások több problémát is okoznak.