Pécs lett a legjobb vidéki buliváros

2016. január 31., vasárnap 08:05

pecs-nap-hostel400-1454160096.jpg

Budapest, 2016. január 31. - Idén első alkalommal szervezték meg a budapesti szórakozóhelyek, klubok, kocsmák és bárok versenyét, a Heineken Budapest Nightlife Awards-ot. A díjakat az interneten leadott szavazatok alapján osztották ki. A különböző kategóriákban indulő fővárosi helyszínek mellett szavazni lehetett a legjobb vidéki partivárosra is.

Elismerték a budapesti éjszakai élet azon legkiemelkedőbb helyeit, amelyek amellett, hogy a magyar fiatalok kedvencei, igazi buli hangulatot biztosítanak a Budapesten szórakozóknak, és kedvelt úti céllá teszik a fővárost a külföldi fiatalok számára. A Heineken Budapest Nightlife Awards szervezői online megmérettetésre hívták a szórakozóhelyeket, a bulizó fiatalok pedig lehetőséget kaptak arra, hogy pontozzák törzshelyeiket, és ezáltal hozzájáruljanak az adott hely díjazásához.

hirdetés

 

A klubok, kocsmák és bárok olyan kategóriákban nevezhettek, mint a legjobb kocsma, a legjobb szabadtéri hely, a legjobb koncerthelyszín vagy a legjobb nagy klub. A közönség a nevezőkre a verseny weboldalán, a www.bpna.hu oldalon szavazás útján adhatta le voksait 2015.december 13. és 2016. január 27. között.

 

A fővárosi sorból kilógó, Legjobb vidéki város kategóriát megnyerő Pécs mögött Győr és Szeged végzett a szavazatok alapján.

 

Forrás: EUROLEX, fotó: bnpa.hu, a díjazottak teljes listája: welovebudapest.com

Kapcsolódó cikkek

A Zsolnay-kerámiák esetében rekordnak számító 19 millió forintos áron kelt el egy Apáti Abt Sándor tervezte nagyméretű szecessziós váza a Virág Judit Galéria vasárnapi budapesti árverésén. A mintegy száz év után előkerült, egy méter magas, eozinmázas váza 10 millió forintos kikiáltási árról indult. Kilenc ajánlat érkezett a tételre, végül a pécsi Zsolnay Múzeum szerezte meg a védett műtárgyat.

Az oktatási államtitkárság bízik abban, hogy az országszerte tapasztalható hallgatói ellenállásból megértés lesz, mert "a változások a hallgatókért és nem ellenük vannak." Ezért megbeszéléseket kezdeményeznek, valószínűleg azzal a szándékkal, hogy a keretszámcsökkenéseket lenyomják a hallgatói önkormányzatok torkán.

Budapest, 2016. április 18. - Március végéig mintegy 890 ezer adózó maga nyújtotta be személyijövedelemadó-bevallását, több mint 300 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a bevallás elkészítésében és mintegy 220 ezren töltötték ki a bevallási nyilatkozatot, ami 2016 újdonságaként adóhatósági adómegállapítást jelent. A hibásan érkezett bevallások nagy részét már javította a hivatal, bizonyos hibákhoz azonban az ügyfelek közreműködése szükséges.