Passzívház-roadshow szeptemberben

2014. augusztus 28., csütörtök 20:00

passzivhaz400-greenpress-hu-1409248276.jpgBudapest, 2014. augusztus 28. - Négy helyszínen rendez passzívháztervezési roadshow-t szeptemberben a német Energie Planer Team megbízása alapján az energiahatékony építés megismertetésével foglalkozó Green Press Kft. - közölte a magyar cég.

A tervezési gyakorlatot bemutató rendezvényeken a passzívház tervezésére jogosultságot szerzett tervezők, illetve a kivitelezésükben járatos szakemberek tartanak előadásokat és mutatják be a már elkészült épületeket. Ezek száma ma már több tucatra tehető Magyarországon.

 

Az első állomás Kolozsvár, majd Győr, Budapest és Pécs következik. A fővárosban az előadások helyszíne az Angyalföldön felépült 100 lakásos passzív társasház lesz.

hirdetés

 

Az eseményt kezdeményező Energie Planer Team kizárólagos joga a Magyarországon felépült passzívházak minősítése.

 

A passzívház olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet fenntartása megoldható kizárólag a levegő frissen tartásához megmozgatott légtömeg utánfűtésével vagy utánhűtésével, további levegő visszaforgatása nélkül. A passzívházak nem igényelnek hagyományos fűtési rendszert, a kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges hőmennyiséget főleg a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből fedezik.

 

Az első passzívház 1990-ben épült a németországi Darmstadtban, azóta az ilyen típusú épületek száma rohamosan nő világszerte, elsősorban Németországon, Ausztriában, Svájcban és a skandináv országokban. Magyarországon 2009 februárjában adták át az első olyan épületet a Pest megyei Szadán, amely hivatalos passzívház tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

Forrás: MTI, fotó és további információk: greenpress.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. október 6. - A Magyar Telekom országos tudakozó szolgáltatásai - a Belföldi Tudakozó és a Tudakozó Plusz - már új, európai formátumú, ötjegyű hívószámon érhetők el. Október 1-jével megszűnt a korábbi 198-as hívószám, a 197-es pedig már csak az év végéig üzemel.

ddc-nyilt-nap-beremend400-1475613661.jpg

Vác-Beremend, 2016. október 5. - A Duna-Dráva Cement Kft. szeptember 20-án a Váci, 27-én pedig a Beremendi Cementgyárban tartott családi nyílt napot. Mindkét rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, összesen több mint négyszázan voltak kíváncsiak a DDC cementgyártási technológiájára, valamint a kőfejtő bányákra.

bam-2013osz-400-1380730997.jpgOrszágszerte péksüteménnyel, gyümölccsel és egyéb finomságokkal várják a kerékpárosokat október 3-án és 4-én, csütörtökön és pénteken reggel a Bringázz a munkába! (Bam!) kampány részeként. Pécsen harmadikán számíthatunk a kedves vendéglátásra.