Pályázat: idén is zöldben gondolkodik a DDC

2015. szeptember 8., kedd 06:05

ddc-zm400-1441653555.jpgVác-Beremend, 2015. szeptember 8. - A környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében 2015-ben újra meghirdeti zöld projekteket támogató pályázatát a Duna-Dráva Cement. A Zöld Megoldás-pályázat célja, hogy a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők környezettudatos magatartását, az élővilág megóvását és a környezeti infrastruktúra fejlesztését hosszú távon segítse.

Hazánk vezető építőanyag-gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft. hosszú távú stratégiájának egyik építőköve a környezeti és társadalmi felelősségvállalás, az erőforrások jó gazda módjára történő felhasználása. A vállalat mindezzel hozzájárul a természeti kincsek megőrzéséhez a jövő generációi számára. Éppen ezért idén már ötödik alkalommal hirdeti ki a Zöld Megoldás-pályázatot a DDC, amely a környezeti értékek megóvását, a környezettudatos nevelést segítő projektet díjazza.

 

hirdetés

Tavaly Beremend és Vác vonzáskörében összesen négy zöld megoldás valósulhatott meg a DDC támogatásával. A váci Kisvác-Középvárosi Óvoda Csányi körúti tagóvodájának udvarán a környezetünkre jellemző élővilágot a „Városi vadvilág” fantázianevű interaktív tanösvény mutatja be. Ugyancsak Vácott, a Madách Imre Gimnáziumban zöld közösségi teret valósítottak meg a tudatos energiafelhasználás és a környezettudatosság ösztönzésére. Ezen kívül, a sződligeti Napközi Otthonos Óvodában csemeteligetet alakítottak ki a gyermekeknek a környezetvédő és környezetszerető attitűd megteremtése érdekében. Siklóson pedig családi szabadidős- és fitneszközpont épült.

 

A kezdeményezés lényege és célja változatlan: 2015-ben is olyan pályázatokat várnak, amelyek a környezet védelmét tűzik ki célul, úgy, hogy közben a hosszú távú fenntarthatóság alapelveit is figyelembe veszik. A legjobb projektek összdíjazása 6 millió forint.

 

A környezetvédelmi program céljait, ütemezését és költségvetését, egyéb dokumentumok mellett 2015. október 26-ig kell a pályázati felhívásban megjelölt módon benyújtani a DDC felé. A pályázati felhívás elérhető a www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas honlapon. A nyertesnek 2016. augusztus 15-ig kell lezárnia a tervezett program megvalósítását.

 

A beérkezett pályázatokat egy független, a váci és a beremendi régióban is elismert, tapasztalt szakértői zsűri bírálja el. A pályázatok benyújtási időszakában konzultációs lehetőséget biztosít a Duna-Dráva Cement Kft. az érdeklődő, pályázni kívánó szervezetek részére, ahol a szervezők segítséget és ötleteket adnak a sikeres pályázáshoz, illetve válaszolnak a témával kapcsolatos kérdésekre. A konzultáció időpontjáról, helyszínéről és részleteiről a későbbiekben nyújt bővebb tájékoztatást a vállalat a fenti webcímen.

 

Forrás: Duna-Dráva Cement

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. augusztus 5. - Egyre több nyugat-európai állampapír hozama csúszik negatív tartományba. Vajon csak a biztonságos befektetési eszközök iránti túlfűtött keresletről van szó, vagy az alacsony hozamszintek „japánizálódásra” figyelmeztetnek, és Japánhoz hasonlóan defláció és stagnálás jöhet Nyugat-Európában is? A K&H Alapkezelő szakemberei elmondják, mit tehetnek a befektetők.

images-1375813044.jpg

 A tartós hőség miatt szerdára már az egész országra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Budapest, 2014. március 14. - Még mindig talál egyszerű megoldást az, akinek személyijövedelemadó-bevallása nem a munkáltatója, és nem is a NAV közreműködésével készül. Az úgynevezett csökkentett adattartalmú szja-bevallást május 20-ig nyomtatott és elektronikus formában is be lehet nyújtani a NAV-hoz - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.