Ötszáz tonna alma a rászorulóknak

2014. november 25., kedd 06:00

oszi-alma400-1416890764.jpgBudapest, 2014. november 25. - Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét, ötszáz tonna almát juttat el rászoruló családoknak a Magyar Máltai és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

A gyümölcsöket nagycsaládosok, egyedül élő idősek, fogyatékkal élők és nélkülözők kapják - olvasható a szervezetek közleményében. Az egyenként több mint huszonegy tonnás szállítmányok a budapesti intézmények mellett a máltai szervezet miskolci, kecskeméti, debreceni, győri, tatai és pécsi regionális központjaiba érkeznek, onnan a munkatársak és önkéntesek viszik tovább az ajándékot a távolabbi településekre.

hirdetés

 

Az alma kiosztásába bekapcsolódik a Baptista Szeretetszolgálat és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is. A Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül két kamion a dunántúli régióba, négy Kelet-Magyarországra és másik két kamion Budapestre szállít gyümölcsöt. Az MRSZ az adventi időszakra szervezett melegétel-osztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

broker400-1440608065.jpgBudapest, 2015. augusztus 27. - Huszonötödik évébe lépett Közép-európai Brókerképző Alapítvány. A szervezetet az értékpapír-kereskedés szabályszerűségeinek és előírásainak oktatása, tananyagainak fejlesztése érdekében hozták létre az alapítók.

Budapest, 2014. szeptember 22. - Mától lesznek elérhetők a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai. Összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból.

ddc-nyilt-nap-beremend400-1475613661.jpg

Vác-Beremend, 2016. október 5. - A Duna-Dráva Cement Kft. szeptember 20-án a Váci, 27-én pedig a Beremendi Cementgyárban tartott családi nyílt napot. Mindkét rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, összesen több mint négyszázan voltak kíváncsiak a DDC cementgyártási technológiájára, valamint a kőfejtő bányákra.