Ötödikbe lépő diákok jelentkezését várja az MCC

2016. augusztus 31., szerda 07:00

Budapest-Pécs 2016. augusztus 31. - Szeptember 11-ig várja az érdeklődő, motivált gyerekek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja.

A kollégium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felső tagozatos diákokat megcélzó speciális képzés, amely 2015 októberében az ország négy régiójában (Miskolc, Veszprém, Pécs, Szolnok) indult, ősztől már Budapesten is elérhető lesz.

 

A program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt segítse a gyermekek kibontakozását, látókörének szélesítését és az egyéni érdeklődési területek felfedezését, amely a későbbiekben a diákok tudatos pályaválasztását támogatja.

hirdetés

 

A teljesen ingyenes képzés különlegessége abban rejlik, hogy a diákok nem formális keretek között, hétvégi oktatási napokon, valamint az oktatók által kapott anyagokon keresztül sajátítanak el a mindennapi élethez sok szállal kötődő témákat (mint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek, egészségügyi tudatosság vagy a robotika), amelyekkel a hagyományos oktatási rendszerben nem találkoznak.

 

A közleményben összegezték a program eddigi tapasztalatait is, eszerint közösségi aktivitás és a kommunikációs készség terén mutatták a legnagyobb fejlődést a felső tagozatos kisdiákok. A Miskolcon, Veszprémben, Pécsett, Szolnokon zajló képzések pszichológiai szakvéleményen alapuló eredményeit a régióvezetők és a szülők is megerősítették.

 

A FIT Program iránt érdeklődők a fit.mcc.hu oldalon tájékozódhatnak bővebben az ősszel induló képzésről.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

A szemfüles rendőrök adatgyűjtésének, valamint gyors és szakszerű felderítő munkájának köszönhetően fény derült a tolvaj tettére és kilétére.

Budapest, 2015. július 16. - A beton.hu a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával első alkalommal hirdette meg a „Minden építés alapja 2015” elnevezésű pályázatát a betonból tervezett köz- és lakóépületek, üzemek, telephelyek építész tervezői számára. A pályamunkákat július végéig várják.

melting-north-pole-1369921896.jpg

Az utóbbi években – de még idén januárban is – a környezetvédelem és meteorológia iránt érdeklődők egyaránt drasztikusan forró nyarat jósoltak 2013-ra. Akadt olyan feltételezés is öt évvel korábbról, hogy idén nyáron az Északi sark már a jégtakarója nélkül kényszerül szembenézni a hőséggel a globális felmelegedés fokozódása miatt.