Óraátállítás: egymillióan ellene?

2013. október 12., szombat 11:00

A téli időszámításra áttérés ellenzőinek szavazatait gyűjti egy internetes honlap. Amennyiben az egymilliós tiltakozói számot elérik, hivatalos levélben kommunikálják az illetékes magyarországi minisztériumok felé a kezdeményezés támogatottságát és az óraátállítás kérdésének fontosságát - írják a szervezők.

2013. október 27-én, vasárnap hajnalban 3 órakor 2 órára, egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel elkezdődne a téli időszámítás. „Ugye Te sem szereted, ha 16:00-kor sötét van? Tegyél ellene!” - írja az oraatallitas.hu oldal.

hirdetés

 

A honlapon olvasható néhány érv az óraátállítás ellen: a biológiai funkciókat szabályozó belső óra felborul, lelki és egészségügyi problémák jelentkeznek (az emberek 8,5-12 %-a fordul orvoshoz ezek miatt) és 6 milliárd forinttal kerül többe az államnak a villanyszámlája.

 

A szervezők szeretnék, ha az emberek beszélnének arról, hogy nem jó dolog az óraátállítás. Rendszeresen kommunikálják, hányan támogatják az akciójukat - hírünk megjelenésekor ez a szám 28.649 volt. Az adataikat a cél érdekében megadók ráadásul egy nyereményjátékban is részt vesznek.

 

Forrás és további információk: oraatallitas.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. december 23. - Harmadik éve tartja hagyományos karácsonyi gyűjtését a Ments életet karácsonyra mozgalom, amely célja a hazai fagyhalálok megelőzése. A teljesen civil kezdeményezés eredménye, hogy az elmúlt két évben 4920 mentőfóliát osztottak ki mintegy 2,2 millió forint értékben, de idén magasabbra tették a lécet.

buda-cash-bp400-1424926582.jpgBudapest-Siklós, 2015. február 26. - A kormány segítségében bízik Siklós polgármestere annak érdekében, hogy a Buda-Cash Brókerház működésének felfüggesztésével összefüggésben a DRB-t is érintő kifizetési korlátozás ellenére ne kerüljön veszélybe az önkormányzat működése. Az MTI azt tudakolta meg a NAV-tól, mi lesz azokkal, akik az ügy miatt a bevallások során késedelembe eshetnek.

Budapest, 2016. április 14. - Planetáris köd, űrművészet, hőlégballonok, interaktív kísérletek és rendhagyó fizika órák szerepelnek többek között az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által koordinált tudománynépszerűsítő és szórakoztató "A fizika mindenkié" programsorozatban, amelyet országszerte számos városban rendeznek meg szombaton.