Október 27-én, vasárnap kezdődik a téli időszámítás

2013. október 26., szombat 20:00

Budapest, 2013. október 26., szombat - Október 27-én, vasárnap hajnali háromkor egy órával kell visszaállítani az órákat. Az átállás érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatait is.

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. által évtizedek óta gyűjtött, a magyar villamosenergia-rendszerre vonatkozó részletes adatokból kiderül, hogy az órák tavasszal történő előre állítása jelentős megtakarítást eredményez. Ezzel összességében megközelítőleg 120 gigawattóra energiát lehet megspórolni, ami egy nagyváros, azaz mintegy 30-40 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg.
   

hirdetés

A MÁV tájékoztatása szerint három belföldi és tizenegy nemzetközi vonatot érint a vasárnap hajnali óraátállítás. Azokat a vonatokat, amelyek hajnali három előtt a célállomásukra érnek, nem érinti a változás. Belföldön egy Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre, egy Debrecenből Budapestre és egy Lajosmizséről Budapestre közlekedő vonat érintett. Nemzetközi viszonylatban egy-egy, Budapestről Zürichbe, Münchenbe, Bukarestbe, Berlinbe és Moszkvába induló vonat, illetve ezek Budapestre érkező vonatpárjai, valamint egy Belgrádból érkező nemzetközi gyorsvonat közlekedik az óraátállítás ideje alatt. A Budapesti Közlekedési Központ éjszakai járatait is érinti a változás - írja az MTI

 

A téli időszámításra áttérés ellenzőinek szavazatait gyűjtő oraatallitas.hu oldalon hírünk rögzítéséig 35.463-an voksoltak az óraátállítás ellen. A szervezők egyik fő ellenérve szerint a téli időszámításra átállás miatt 6 milliárd forinttal kerül többe az államnak a villanyszámlája.

 

Forrás: MTI és oraatallitas.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 29. - Kevés vállalkozó panaszkodik arra, hogy túl sok megrendelése van. Pedig, főleg az ajánlásos marketingnek köszönhetően, van bőven példa erre is. A tudatos üzleti kapcsolatépítés egyik pozitív kockázata, hogy lehet-e tartani az iramot, ki lehet-e szolgálni minden új megrendelést, amikor valakire úgymond rászakad a bolt.

Budapest, 2015. június 15. - Katolikus papokat és diakónusokat szentelnek a nyáron országszerte - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Országszerte összesen 20 papot és 17 diakónust szentelnek fel.

2013. március 29., péntek- Negyven város és 90 workshop után megérkezik Budapestre a Lean Startup Machine, hogy első kézből sikeres külföldi és hazai vállalkozóktól lehessen tanulni a lean metodikát. Nem csendes-ülős konferencia, nem geek meetup vagy öltönyös villásreggeli várható április végén, hanem 3 napos intenzív workshop, amely megtanít arra, hogyan lehet hatékonyan vállalkozást indítani, illetve a gyakorlatba átemelni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elméletet.