Nyugdíjas tanárok veszélyben

2013. január 3., csütörtök 12:10

teacher-pensions-1110-1357212240.jpg

A februártól életbe lépő kormányhatározat értelmében a kormány rövid úton megszabadulna a nyugdíjkorhatárt betöltött közalkalmazottaktól, köztük a pedagógusoktól is. Ha a nyugdíjas pedagógusoknak menniük kell, a pécsi szakiskolák igen nehéz helyzetbe kerülhetnek, hiszen műszaki tanári végzettségű mérnökökből nagy hiány van.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a helyzet megoldásán dolgozik. Nagy Erzsébet, a pécsi a szervezet pécsi ügyvivője abszurdnak tartja, hogy egy határozottal lépnek át az oktatási törvényeken. 

 

hirdetés

Különösen érdekes a határozatnak az a pontja, amely kimondja, hogy a megszüntetett jogviszonyú közalkalmazottak, kormánytisztviselők és kormányzati ügykezelők álláshelyeinek betöltésére közalkalmazotti, kormányzati szolgálati jogviszony nem létesíthető, és a feladat ellátására megbízási vagy vállalkozási szerződés nem köthető. Így felmerül a kérdés: ki fogja ellátni a feladatokat? Azokat minden esetben szét lehet osztani az intézmény többi dolgozója között?

 

Amennyiben egy iskola bizonyos okok miatt ragaszkodik a nyugdíjas pedagógus további foglalkoztatásához, egy kérvényt kell benyújtania a kormányhoz. A nyugdíjas csak akkor maradhat az állásában, ha ez pozitív elbírálásban részesül. Ha a megüresedett tanári helyre új dolgozót szeretnének felvenni, hasonlóképpen kell eljárniuk. 

Kapcsolódó cikkek

os-drava-latogatokozpont400-1471021771.jpg

Szentlőrinc, 2016. augusztus 13. - Huszonöt milliárddal támogatja a kormány az Ős-Dráva program megvalósítását - jelentette be Tiffán Zsolt, a projektért felelős miniszteri biztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken a szentlőrinci gazdanapokon rendezett sajtótájékoztatón.

Pécs, 2016. június 2. - Közműhiba után javítják az útburkolatot június 2-án a Munkácsy Mihály utcában. Egy ivóvízbekötés tört el a Munkácsy utca 15. számnál korábban, a sérült vezetéket kicserélték a Tettye Forrásház szakemberei, csütörtökön pedig az út kezelőjének elvárásai és előírásai szerint új aszfaltréteget kap a terület..

Pécs, 2015. június 3. - Egyszerűsödik a vízdíjszámlák postázása és rendezése a jövőben: az elkövetkezőkben a Tettye Forrásház Zrt. évente két alkalommal küld csak számlát. A féléves leolvasások után az elszámolás mellett a következő időszak részszámláit is kézbesítik a háztartásoknak.