Nyilas Misi Ösztöndíj Program: még lehet pályázni

2016. október 6., csütörtök 07:05

nymop2016plakat400-1475726962.jpg

Budapest, 2016. október 6. - Még közel egy hétig, október 12-ig lehet jelentkezni a Magyar Református Szeretetszolgálat Ösztöndíj Programjára, melynek keretében rendszeres anyagi támogatást biztosítanak magyarországi, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és délvidéki oktatási intézményekben tanuló, kiemelkedően tehetséges magyar tanulók számára, akik szerény anyagi lehetőségekkel rendelkeznek.

A 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) idén is meghirdette a Nyilas Misi Ösztöndíj Programot, melynek segítségével 100 gyermeket tudnak támogatni 10 hónapon keresztül. Jelentkezését benyújthatja bármely magyar vagy határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő nappali tagozatos diák, az általános iskola 5. osztályától a középiskolai tanulmányok befejezéséig.

hirdetés

 

A diákok az alábbi területeken pályázhatnak: művészeti ág (zene-, képző-, táncművészet;), sport (egyéni, csapat), természettudomány, bölcsésztudomány (magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, matematika, fizika, kémia, informatika).

 

A szerteágazó tudományterületek értékeléséhez szakmai zsűri nyújt segítséget, úgymint Szalóki Ági, Artisjus-díjas és többszörös Fonogram díjas magyar énekesnő, Lackfi János, József Attila díjas költő, író, műfordító, Gergely István, kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázó és Rátai Dániel, feltaláló, informatikus.

 

A pályázatot az erre a célra külön kialakított webes felületen, csak elektronikusan lehet benyújtani a legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon.

 

Forrás: MRSZ

 

nymop2016plakat620-1475727005.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. május 20. - Három hónap alatt egymillió levelet küldött az adóhivatal a hazai pénzintézeteknek, a szervezet minden alkalommal azt tudakolta, tartanak-e az adott bankban pénzt a köztartozást felhalmozó magánszemélyek - számolt be a Napi Gazdaság.

Budapest, 2016. június 6. - A beérkezett lakossági és szakmai észrevételek alapján módosul az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására meghirdetett ötmilliárd forint keretösszegű alprogramjának Pályázati Útmutatója - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 Kaposvár, 2013. április 3., szerda  - Fegyházbüntetést indítványozott a 11 éves Szita Bence megölésével vádolt három emberre a Somogy Megyei Főügyészség.