Nem adom fel!– Nick Vujicic Magyarországon

2013. március 29., péntek 18:34

cbd89ebed16388b48cfc109677f18551-1364578581.jpg

Budapesten, Pécsett és Debrecenben tart előadásokat a világhírű motivációs tréner és prédikátor, a kéz és láb nélkül született Nick Vujicic, aki először látogat hazánkba 2013. április 18-20-a között a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására. A világhírű tréner 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat. Nick Vujicic magyarországi látogatása a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület közös szervezésében valósul meg. Az előadásokra közel tizenötezer érdeklődőt várnak a szervezők.

„A nemadomfel lelkület igazi nagykövete érkezik először Magyarországra 2013. április 18-20-a között” – jelentette be Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője. Hozzátette: „Nick egész eddigi élete példa arra, hogy karok és lábak nélkül is lehet boldog és értelmes életet élni, sérült emberként is lehet életcélokat találni, s azokat megvalósítani. Megmutatja mindannyiunknak, hogy noha testi fogyatékossággal él, még sincs akadály az ő életében. Ez az a hozzáállás, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány is zászlajára tűzött, s amely ebben az évben Nick Vujicic előadásainak köszönhetően még több magyar emberhez jut el, legyen sérült vagy ép. Nekünk – sérült embereknek – különösen fontos, hogy megmutassuk, képesek vagyunk értékteremtő munkára, tevékenységre, ahogy Nick is írja az egyik könyvében: „miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van”. Hisszük, hogy a „nemadomfel lelkületre” mindenkinek szüksége van Magyarországon” – magyarázta a szóvivő.

Nick Vujicic: „mindegyikünknek szüksége van bátorításra”

hirdetés

„Nem vagyok egy szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik” – kezdte gondolatait Nick Vujicic, aki internetes kapcsolaton keresztül először nyilatkozott magyarországi látogatásáról. „Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Eddig 44 országban jártam, és nagyon örülök, hogy most Magyarországra jöhetek, hiszen egy ilyen látogatás még jobban erősíti közép-kelet európai gyökereimet is. Sőt, gyerekkoromban magyar gyerekek is voltak körülöttem és a csapatomban is vannak magyar származású emberek. Nagyon várom a találkozást” – tette hozzá a motivációs tréner. A siker és a „nemadomfel életérzés” kapcsán elmondta: „fontos számomra és valószínű minden ember számára, hogy van valamink, amit mi tudunk megosztani másokkal. A „nemadomfel gondolatkör” nem rólam szól, hanem értéket rejt magában, utat mutat mindenki számára”.

Az előadások bevétele jótékony célt szolgál

Nick Vujicic magyarországi látogatása során három városban tart előadásokat: április 19-én két alkalommal Budapesten a káposztásmegyeri Jégcsarnokban, április 20-án Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban és Debrecenben, a Főnix csarnokban. „Az előadások koncepciójának kialakításában fontosnak tartottuk, hogy egy igen érzékeny és fogékony korcsoportot, a középiskolásokat is megszólítsuk e témával, így a délelőtti budapesti előadásra csak középiskolák osztályainak jelentkezését várjuk” – mondta el a szóvivő. A négy előadásra összesen közel tizenötezer érdeklődőt várnak a szervezők.
Az előadások különlegessége, hogy a jegybevétel jótékony célokat szolgál, hiszen a Nem Adom Fel Alapítvány a teljes összeget az Óbudán felépülő, Magyarország első passzívházként működő szociális intézményének létrehozására fordítja, mely lakóotthonként fog funkcionálni fogyatékos emberek számára.

Remény és példa minden ember számára

Nick Vujicic látogatásának szervezése három szervezet összefogásában valósul meg, így a Nem Adom Fel Alapítvány mellett a rendezvények feladataiban szerepet vállal az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület is.

„Az Ez az a nap! rendezvények több mint egy évtizede a hit, a remény és a szeretet nevében kerülnek megrendezésre” – mondta László Viktor, az Ez az a nap! Szervezőiroda vezetője. „Évente tízezrek kíváncsiak egy jobb és szebb élet lehetőségére rendezvényeink által. Amit adni tudunk, soha nem más, mint az evangélium tiszta üzenete. Ez a valós és igazi remény minden ember számára. Amikor Nick Vujicic-csal találkoztunk, ez az üzenet nála hatványozódott. Kevés embert láttam, aki hitelesebben képviselte volna az örömhírt, mint ő. Mindent megteszünk, hogy minél többen találkozzanak Nickkel, példáját látva felbátorodjanak és megerősödjenek hitükben” – tette hozzá a vezető.

A Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület tevékenysége több mint 20 éves önkéntes munkára épül. A szervezet Magyarország legszegényebb régióiban dolgozik a hátrányos helyzetű gyerekek, családok, idősek és rászoruló emberek életminőségének javításán és szemléletük formálásán. „Munkánk során évek óta használjuk Nick Vujicic példáját, hogy a legnagyobb nehézségek ellenére is lehet teljes életet élni” – mondta el Bergner Andrea, a Szeret a Válasz Közhasznú Egyesület elnöke. „Több éve dolgozunk azon, hogy Nick Vujicic Magyarországra látogasson, nagy öröm számunkra, hogy ez most egy közös együttműködés keretében megvalósulhat és részt vehetünk a hazai események szervezésében” – fűzte hozzá a szervezet elnöke.

A világ első sérültekből álló gospel kórusa is fellép

Nick Vujicic magyarországi előadásai során fellép a világ első sérültekből álló gospel kórusa, a Bolyki Balázs vezetésével működő Never Give Up Gospel, a nemrég harmadik lemezbemutatóját tartó sérült fiatalokból álló NEMADOMFEL Együttes, Noel Richards angol énekes, dalszerző és Pintér Béla.
Nick Vujicic magyarországi előadásaira szóló jegyek a mai naptól, 2013. február 28-ától megvásárolhatók. Jegyinformációk: www.nemadomfel.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. október 21. - Az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi központja által támogatott, Pécsen már negyedik éve működő pénzügyi tanácsadó iroda október 20-tól új helyen, a Király utca 42. szám alatt fogadja a megkereséseket. A tanácsadó irodát az elmúlt évek során több ezer ügyfél kereste fel pénzügyi fogyasztóvédelmi kérdéssel, vagy panasszal, hiánypótló tevékenységét díjmentesen végzi a pécsiek és a megye valamennyi lakosa érdekében.

Budapest, 2016. augusztus 27. - Október elsejéig meghosszabbították a Mesterek Mestere díj nevezési határidejét. A kőműves és burkoló mesterek elismerésére alapított díjra referenciák beküldésével lehet pályázni szakembereknek.

Budapest, 2016. május 12. - Idén is meghirdeti a környezettudatos vásárlásra ösztönző kampányát az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI). A Zöldlista Vásárló Program üzenete 2012-es elindulása óta változatlan: dönts környezettudatosan és vigyél haza kevesebb hulladékot a nagybevásárlások alkalmával. A pünkösdi hétvégén, 2016. május 13-14-én az ország 26 TESCO áruházában kínálnak lehetőséget a vásárlóknak a környezettudatos bevásárlással kapcsolatos tudnivalók megismerésére és elsajátítására. Az OKTF NHI 6 ajánlott vásárlási szemponttal segíti az érdeklődőket abban, hogy gazdaságosabban és nem utolsósorban környezettudatosan vásároljanak. A kampányban aktív szerepet vállal Till Attila, televíziós műsorvezető, aki maga is környezettudatosan éli mindennapjait.