Negyvenöt fagyhalál december végéig

2015. január 4., vasárnap 08:05

Budapest, 2015. január 4. - A hideg idő beköszöntésétől december végéig negyvenöten szenvedtek fagyhalált Magyarországon - derül ki a Magyar Szociális Fórum legutóbbi összesítéséből.

December közepéig huszonöten fagytak meg a szabad ég alatt és saját fűtetlen otthonukban, az év utolsó két hetében pedig tizenegyen. További kilenc személy kórházba szállítása közben, illetve kórházba érkezése után hunyt el, mert már nem tudtak rajta segíteni.

hirdetés

 

A korábbi évektől eltérően az áldozatok túlnyomó többsége nem saját fűtetlen otthonában fagyott meg, hanem a szabad ég alatt. Huszonnégy hajléktalan hűlt ki közterületen, saját otthonában pedig 12 személy. Az eddigi legfiatalabb áldozat 36, a legidősebb pedig 90 éves volt. Az elhunytak közül hatan nők.

 

A Magyar Szociális Fórum az életvesztés méreteit értékelve megállapította, hogy a fagyhalál - az előző évekhez hasonlóan - ezen a télen is tömeges.

Kapcsolódó cikkek

A következő napokban, illetve a karácsonyi ünnepek alatt a meteorológiai előrejelzések alapján nem várható nagyobb havazás vagy rendkívüli téli időjárási helyzet. Ugyanakkor ónos esőre és szitálásra, hószállingózásra, zúzmaraképződésre, deresedésre és páralecsapódásra is számíthatnak a közlekedők, illetve többször is ködös idő várható. Tehát a havazástól eltekintve időszakosan, akár nagyon rövid idő alatt is télies útviszonyok alakulhatnak ki, mivel a következő egy hétben is fagypont körüli hőmérséklet várható.

Budapest, 2016. március 31. - A testbeszéd rendkívül erőteljes, amikor a másokkal való kapcsolatba lépésről és a networkingről van szó. Már az első hét másodpercben olyan vizuális benyomást keltünk az emberekben, amely alapján értékelnek minket. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos üzleti bestseller szerzője elárulja, hogyan figyeljünk oda a testbeszédünkre a sikeres kapcsolatépítés érdekében!

2013. június 21., péntek - Péntekre virradóra is megdőlt a legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord - közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.