Negyedszázados lett a Brókerképző

2015. augusztus 27., csütörtök 07:00

broker400-1440608065.jpgBudapest, 2015. augusztus 27. - Huszonötödik évébe lépett Közép-európai Brókerképző Alapítvány. A szervezetet az értékpapír-kereskedés szabályszerűségeinek és előírásainak oktatása, tananyagainak fejlesztése érdekében hozták létre az alapítók.

Negyed század elteltével már szinte elképzelhetetlen, de az induláskor mindössze párszáz értékpapír kereskedő vett részt a tőzsdei kereskedésben, így égető szükség volt egy olyan szervezetre, amely az oktatási tevékenységet ellátja, finanszírozza, kapcsolatot tart fent a nemzetközi társintézményekkel, és folyamatosan fejleszti az elsajátítandó tananyagot - mutatnak rá a Brókerképző szervezői. Az alapítvány feladatai ma is ugyanezek: részt vállal az oktatási munka lebonyolításában, elősegíti az értékpapír piaccal kapcsolatos ismeretterjesztést, fejleszti a hazai értékpapír kereskedelem színvonalát.

hirdetés

 

A legnépszerűbb képzés a szeptember elején induló „100 órás értékpapírok testközelből” című tanfolyam, ismertebb nevén a Tőzsdei Szakvizsga Felkészítő, amely moduláris felépítésének köszönhetően részenként is, de egyben is elvégezhető. A tanfolyam tematikája tartalmazza a tőzsdei szakvizsgán megkövetelt ismereteket: az értékpapír-piac jogszabályi hátterét, a BÉT és a KELER szabályzatait, a terület legfontosabb közgazdasági összefüggéseit és makrogazdasági kapcsolódásait, értékpapírszámtani és befektetési ismereteket. A tanulmányok megkezdése már érettségivel is lehetséges, így ez a továbbtanulás egyik lehetséges útja is a felsőoktatásba bekapcsolódni vágyó fiatalok számára.

 

A tőzsdei szakvizsga megszerzése egyébként Magyarországon mindazok számára kötelező, akik az értéktőzsdei azonnali kereskedésben részt kívánnak venni, és mindenkinek ajánlott, aki befektetési tanácsadással, vagyonértékeléssel, privatizációval foglalkozik, vagy munkája során rendszeresen kapcsolatba kerül az értékpapírpiaccal.

 

A jubileumi évre készülődő Brókerképző szervezőit is meglepték az összesített oktatási adatok: határidős és opciós vizsgázó mintegy tizenhétezer fordult meg náluk, nyolcezer vizsgázó jelentkezett értékpapír-ügyintéző jogi vizsgára, míg a Tőzsdei Szakvizsga Felkészítő tanfolyamukra közel 2400-an iratkoztak be az elmúlt negyed század folyamán.

 

Forrás: Közép-európai Brókerképző Alapítvány

 

broker600-1440608420.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. április 1. - A civil szervezetek 2015 első félévében is pályázhatnak a Magyar Telekomnál a Civil és a CivilNET díjcsomagra. A Telekom felelős nagyvállalatként a civil szféra munkájának támogatására hozta létre a kedvezményes telefon- és internethasználatot biztosító díjcsomagokat.

Budapest, 2015. február 19. - A magyar munkavállalók számára már 2014-ben is a fizetés volt a legfontosabb a Randstad adatai szerint, de a nemzetközi trendek alapján 2015-ben ez még dominánsabbá válhat az állásajánlatok közötti választásnál. Veszélybe kerülhet azonban az autóipar vezető helye a legvonzóbb szektorok toplistáján.

Budapest, 2016. szeptember 6. - Szigetvári Zrínyi Miklós évszázados példa a magyar nemzetnek, igazi nemzeti hős, és ami Szigetváron történt, az az egész nemzet ügye - mondta el az MTI-nek a Zrínyi-emlékév központi rendezvénye, a Zrínyi-napok alkalmából az emberi erőforrások minisztere.