Módosuló köznevelési törvény: Pokorni a pótlékok jelenlegi szabályozását javasolja

2013. augusztus 26., hétfő 18:38

Budapest, 2013. augusztus 26. - A nevelési-oktatási intézményekben foglalkoztatottaknak járó pótlékok jelenlegi szabályozásának fenntartását javasolja a köznevelési törvény módosításához benyújtott indítványában a fideszes Pokorni Zoltán.

Az Országgyűlés oktatási bizottságának kormánypárti elnöke indítványát azzal indokolja, hogy ezáltal anyagilag elismerik azt a pedagógust, aki több irányú képzettséggel rendelkezik. Ezáltal pedig elősegítik, hogy minél többen képezzék magukat tovább, és a szakos ellátást a kisebb intézményekben is biztosítani lehessen.
   

hirdetés

Pokorni Zoltán egy másik módosító javaslatával garanciát kíván teremteni arra, hogy a közalkalmazottat, a munkavállalót az új illetményrendszer bevezetésével ne érje hátrány. A volt oktatási miniszter rögzítené, hogy aki két évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkezik, gyakornok fokozatba sorolnák, azzal, hogy illetménye, munkabére a megállapítást megelőző juttatásainál nem lehet alacsonyabb.
   

Szerepeltetné a javaslattal összhangban, hogy munka törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalók esetén a pedagógus I. fokozatba történő besorolásnál a munkaviszonyban töltött időt kell alapul venni a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben meghatározottak alapján.
   

A két indítvánnyal megegyező változtatást több fideszes politikus is benyújtott hétfőn.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2014. szeptember 8. - A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával 2014-ben is megrendezi az Idősek II. Kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedőjét, amely a nagy sikerű Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőjének idei folytatása. Előadó- és alkotóművészet kategóriákban várják a 60. életévüket betöltött személyek jelentkezését szeptember 15-én, hétfőn 20 óráig.

sertes1-1427951184.jpgHajmás, 2015. április 2. - Sertések mérték össze a szépségüket és bátorságukat a Zselicvölgyben a szakértő zsűri előtt a bolondok napján, de nem áprilisi tréfaként. A nyertes koca Tünci lett, aki nem csak a királynőválasztásokon megszokott szalagot kapta meg, de új életet is kezdhetett a verseny fődíjaként.

Budapest, 2013. április 5., péntek - A kormány 165 millió forint átcsoportosítását rendelte el az első világháború centenáriuma alkalmából tartandó rendezvénysorozatot előkészítő programiroda működésére és az ahhoz szükséges eszközbeszerzésekre. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.