Mislenyi sulisok a Biztonságos Internet verseny dobogóján

2015. február 17., kedd 06:00

Budapest, 2015. február 17. - Az internetben rejlő lehetőségeket és veszélyeket bemutató, figyelemfelkeltőként használható kisfilmeket tett hozzáférhetővé honlapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - közölte az MTI-vel a szervezet.

Pethő Zsófi PR-munkatárs elmondta: a hat kisfilm az idén első alkalommal kiírt pályázatuk nyertese. Legfeljebb háromperces animációs, kis- vagy riportfilmekkel pályázhattak általános iskolások és közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytatók.

 

A közel félszáz munka közül a Gyermekmentő Szolgálat munkatársaiból, pszichológusból, egyetemi oktatóból és nagy informatikai cégek munkatársaiból álló zsűri választotta ki a nyerteseket. A díjakat a február 10-én megrendezett Biztonságosabb Internet Napon adták át Budapesten.

hirdetés

 

A kisfilm-pályázat általános iskolás kategóriájának nyertesei a saferinternet.hu alapján:

1. helyezett: Pretty Girls (Illés Kata, Schweitzer Laura - Kozármislenyi Janikovszky Éva Ált. Isk.)

2. helyezett: Anonim (Balázs Lőrinc, Pados Barnabás - Szombathely, Paragvári Utcai Ált. Isk.)

3. helyezett: Selfie Királynők (Takács Vivien, Forray Kata - Kozármislenyi Janikovszky Éva Ált. Isk.)

 

"Nagyon örülünk, hogy a kiírt pályázatra ennyi munka érkezett, mivel fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok figyelmét ilyen formában, interaktívan, a saját alkotásaikon keresztül is felhívjuk az internet lehetséges veszélyeire, azok megelőzésére. Érdekes volt látni, hogy ezt a korosztályt milyen kérdések foglalkoztatják és milyen tapasztalatokkal rendelkeznek. Nagyon köszönjük azon pedagógusok munkáját, akik a gyerekek kreativitásának a kibontakozásában segédkeztek" - mondta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkatársa.

 

Valamennyi győztes kisfilm elérhető a Saferinternet Magyarország Facebook-oldalán.

 

Forrás: MTI / saferinternet.hu

Kapcsolódó cikkek

nap-1371482689.jpg

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, az Országos Tiszti Főorvos II. fokozatú hőség riadót rendelt el 2013. június 17-én 12ºº órától 2013 július 21-én 24ºº óráig, Magyarország egész területére.

ddc-nyilt-nap-beremend400-1475613661.jpg

Vác-Beremend, 2016. október 5. - A Duna-Dráva Cement Kft. szeptember 20-án a Váci, 27-én pedig a Beremendi Cementgyárban tartott családi nyílt napot. Mindkét rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, összesen több mint négyszázan voltak kíváncsiak a DDC cementgyártási technológiájára, valamint a kőfejtő bányákra.

Budapest, 2016. október 13. - A Nemzetpolitikai államtitkárság idén negyedik alkalommal is meghirdeti a Miénk a város! című játékot, amelyre 6-10 éves óvodások és kisiskolások jelentkezését várják.