Mindenki az aranyra hajt

2016. augusztus 13., szombat 07:05

Budapest, 2016. augusztus 13. - Ezekben a hónapokban minden szem a Brazíliában versengő olimpikonok és paralimpikonok eredményeire és érmeire szegeződik. De nemcsak a sportolók vágynak aranyra, a befektetők is: eddig az arany az év egyik legjobban teljesítő befektetési eszköze, és a folytatás is ígéretes. A K&H Alapkezelő szakemberei elmondják, mire számíthatnak a befektetők.

Épphogy elkezdődtek a XXXI. nyári olimpiai játékok, máris mindenki az aranyra hajt - legalábbis ami a befektetőket illeti.

 

- Főként a makrogazdasági kilátások romlása és a Brexit okozta bizonytalanság miatt a befektetők erőteljesen a menekülőeszköz irányába mozdultak. Ennek köszönhetően az arany leghosszabb emelkedési időszakát láthatjuk most a 2010-11-es európai adósságválság óta, amivel eddig idén közel 30%-os növekedést és több mint kétéves csúcsot ért el. Az arany ezzel megelőzte az összes nagy mérvadó tőzsdeindexet, és még az év eleji mélypont óta visszakorrigált nyersolajat is felülteljesített - tájékoztatott Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

hirdetés

 

nemesfemek-arfolyama620-1471023099.jpg

 

Aranyélet jön

 

Ha nem is az olimpiai aranyérmek miatt - hiszen az újkori olimpiák eddigi legnehezebb, pontosan fél kilót nyomó aranyérmének alig több mint 1%-a ténylegesen arany - a nemesfém árának emelkedése a továbbiakban is folytatódhat.

 

- Az aranyár szárnyalása középtávon jellemző lehet a piacra, ami mögött számos ok áll. Ilyen az egyre több államkötvényre jellemző negatív hozam, a Fed kamatemelés elhúzódása, a jegybanki lazítások, a mind valószínűbb jüan leértékelés, az infláció elleni védelem és természetesen az amerikai elnökválasztás közeledte is - mondta Kovács Mátyás.

 

- Az arany mellett a többi nyersanyagra, így más nemesfémekre és az olajra is érdemes figyelni. Az aranyrali mellett az ezüst árfolyama is kétéves csúcson van, a további növekedés mértéke pedig még az aranyat is túlszárnyalhatja. Az olajárat illetően pedig leginkább arra lehet számítani, hogy a június vége óta tartó esés miatt középtávon újból érdekesek lehetnek a nyersolajhoz kapcsolódó befektetések - tette hozzá a befektetési szakember.

 

További aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: trendmonitor.hu

 

Forrás: K&H Bank

Kapcsolódó cikkek

napelem400-1438203073.jpgPécs, 2015. július 30. - A napelemes rendszerek ára drasztikusan csökkent az elmúlt években, így csak elhatározás kérdése, hogy meg szeretnénk-e örökre szabadulni a villanyszámlánktól. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai alapján évente megduplázódik az ún. háztartási méretű kiserőművek száma.

Budapest, 2014. július 10. - Az előzetes információk szerint hétvégére szinte valamennyi balatoni szállást lefoglalták, emellett a következő napokban zajlik a Balaton Sound is, amely még a szokásosnál is nagyobb forgalmat generál majd az eddigi tapasztalatok alapján.

tettyeforrashaz-muszakiszakmainap400-1456427169.jpg

Pécs, 2016. február 26. - Az ország majdnem minden szegletéből, összesen kilenc víziközmű szolgáltatótól érkeztek szakemberek február 24-én Pécsre, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. rendhagyó műszaki szakmai napjára.