Mennyivel lesz olcsóbb az internet?

2016. november 1., kedd 07:05

Budapest, 2016. november 1. - A szolgáltatók a mai naptól külön tájékoztatást kötelesek közzétenni honlapjaikon arról, hogy a januártól életbe lépő internetáfa-csökkentés díjcsomagonként mekkora tételt jelent.

Annak érdekében, hogy a fogyasztók kellően tájékozódhassanak az internet-előfizetéshez kapcsolódó, januártól 27 százalékról 18 százalékra csökkenő áfa pénztárcájukra gyakorolt, számszerű hatásairól, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) módosította az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló rendeletét.

hirdetés

 

A módosítás értelmében a csomagban internet-előfizetést kínáló szolgáltatóknak november 1-től létre kell hozniuk honlapjukon egy, az internetáfáról szóló tájékoztató oldalt. Itt minden díjcsomagra kereshető módon fel kell tüntetniük, hogy mennyi a csomagban lévő internet-előfizetés nettó és bruttó - tehát áfa nélküli és áfás - díja a januártól életbe lépő áfacsökkentés előtt, és mennyi utána.

 

Főszabály szerint az internet-előfizetésre jutó díjrészt külön sorban kell feltüntetni akkor is, ha egyébként egy több szolgáltatásból álló csomagról van szó, aminek csak egy havidíja van. November 1-től a szolgáltatóknak a jövő januártól érvényes általános szerződési feltételeiket (ÁSZF) is közzé kell tenniük, amelyeknek szintén külön is tartalmazniuk kell a kínált internet-előfizetések díját.

 

A hatóság rendelete azt is előírja, hogy az előfizetők a számláikban is tájékoztatást kapjanak a küszöbön álló változásokról: az érintett szolgáltatók összesen három alkalommal, a novemberi és decemberi, valamint a 2017. januári számlában vagy külön levélben informálják előfizetőiket az áfacsökkenésről és arról, hogy az erre vonatkozó tájékoztató oldal hol érhető el honlapjukon.

 

Forrás: NMHH

Kapcsolódó cikkek

lajos-kassai400-1385814853.jpgPuskás Ferenc életműve, a Kaposmérőn túl ország- és világszerte számos helyen lovasíjász-központot működtető Kassai Lajos (képünkön) íjászművészete, a gyulai kolbász, a szikvíz és a magyar operett is felkerült a hungarikumok listájára - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája. A listán kettő baranyai vonatkozású különlegesség szerepel.

Budapest, 2015. március 31. - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett Erzsébet-vetélkedő múlt heti döntőjébe jutott tíz csapat közül a bajai Töltési fiúk volt a legfelkészültebb és nyerte meg az értékes díjakat. A dobogón rajtuk kívül még egy pécsi és egy határon túli gárda végzett.

Budapest, 2015. október 6. - Életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke kedden - tudatta a család nevében Gulyás András titkárságvezető az MTI-vel. Temetéséről később intézkednek.