Méltányosan jár el a NAV

2014. szeptember 5., péntek 06:15

Budapest, 2014. augusztus 5. - Méltányosan jár el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdő pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek.

Akik számlavezető pénzintézetük fizetésképtelensége miatt nem tudják határidőben, maradéktalanul megfizetni a rájuk eső közterheket, és ezzel az indokkal fizetési kedvezményre vonatkozó kérelmet nyújthatnak be az adóhivatalhoz, számíthatnak arra, hogy a NAV figyelembe veszi, hogy önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.

hirdetés

 

A kérelmek elbírálásakor minden körülményt mérlegelnek az adóhivatal munkatársai, akik a törvények adta lehetőségek közül a legméltányosabb megoldás mellett döntenek. Akár hosszú távra szóló fizetési könnyítés engedélyezésére is van mód, ha a kérelmező megfelel az ehhez szükséges feltételeknek, és pénzügyi helyzete - a pénzintézet nehézségei miatt - csak később rendeződik.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. április 1. - 2013-ban minden harmadik internetező számítógépét megfertőzte valamilyen kártevő, tíz százalékuk pedig közvetlen anyagi kárt szenvedett ennek következtében - derült ki a G Data piackutatásából.

broker400-1408644373.jpgBudapest, 2014. augusztus 22. - A hazai tőzsdei kereskedés alapfeltétele a tőzsdei szakvizsga megszerzése. A szakvizsgára való 100 órás felkészítő tanfolyamot és magát a szakvizsgát is szervező Közép-európai Brókerképző Alapítvány tapasztalatai ugyanakkor már azt is jelzik, egyre több végzős növendék helyezkedik el külföldi pénzintézeteknél.

A kezelésében lévő több mint 31 ezer kilométernyi országos közúthálózat, vagyis a gyorsforgalmi, fő- és mellékutak üzemeltetési és fenntartási feladatait látja el Magyar Közút Nonprofit Zrt. Így többek között arról is gondoskodnak, hogy a kezelésükben levő úthálózatot a közlekedők lehetőség szerint akadálytalanul és biztonságosan használhassák télen is. Jó tudni, mik is a Közút téli feladatai, hogyan látja el azokat és mit tanácsolnak az autósoknak.