Megtöltötték az utolsó iskolatáskákat is

2016. szeptember 1., csütörtök 07:05

isk-osztas400-1472703102.jpg

Budapest, 2016. szeptember 1. - A tanévkezdés előtti utolsó nyári napra szervezett játékos programon látott vendégül tegnap egy osztálynyi rászoruló gyereket az Ökumenikus Segélyszervezet és a kampány stratégiai partnere, az E.ON.

A karitatív szervezet budafoki országos központjában megrendezett Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén a Momentán Társulat tartott foglalkozást a gyerekeknek, majd a kampány során felajánlott pénzadományokból vásárolt tanszerekkel megtöltötték a jelenlévő 30 gyerek üres iskolatáskáját, így az ezredik tanszercsomag is gazdájára talált.

 

A nyárbúcsúztató interaktív előadás vidám pillanataiba és a csomagok átadásába bekapcsolódott Wolf Kati, a kampány arca, Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója és Jamniczky Zsolt, az akció stratégiai partnere és fő támogatója, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatósági tagja.

 

Jamniczky Zsolt a csomagok átadásakor bejelentette: a vállalatcsoport a mellett, hogy a figyelemfelhívó kampánnyal segítette az akció sikerét, 7 millió forintot adományoz a segélyakció célkitűzéseire. Ezzel az adománnyal nem csak az eredeti célkitűzés teljesül, hiszen amellett, hogy sikerült idén is 1000 rászoruló gyereknek egyenként tízezer forint értékű iskolaszerrel megtölteni az iskolatáskáját, az adományból a Segélyszervezet felzárkózási programjaiban résztvevő gyermekek év közbeni támogatására is jut.

hirdetés

 

Jamniczky Zsolt elmondta: „Számomra ez az összefogás arról szól, amit az adományozott tanszerek jelenthetnek: esélyt arra, hogy minden gyerek kibontakoztassa képességeit, megerősítést kapjon és energiát a következő időszakra. Az Ökumenikus Segélyszervezettel partnerségben ötödik éve dolgozunk azért, hogy minél több gyereknek biztosítsuk ezt a lehetőséget.  Néha csak ennyi, egy hiánytalanul megtöltött iskolatáska hiányzik ahhoz, hogy elindítson egy ifjú embert saját lehetőségei felfedezésének, képességei kibontakoztatásának útján. Öt év alatt 5000 iskolatáskát töltöttünk meg együtt, ezzel örömet is szereztünk, de egyúttal a jövőbe is fektettünk.”

 

Lehel László megköszönte a vállalat adományát, majd a kampány két hetét összegezte. Mint elmondta: egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az idén már ötödik alkalommal meghirdetett adománygyűjtéshez.  A cél összesen 10 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 1000 gyermek számára tud fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani.

 

A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet 8 hazai központjának intézményeiben (Kaposvár, Kastélyosdombó, Budapest, Szolnok, Orosháza, Miskolc, Szendrő és Olaszliszka) és azok látókörében élő családok gyermekei. A személyre szabott támogatásból gesztus értékkel 150 erdélyi - többek között a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány támogatottjai - és 70, a kárpátaljai Beregszász és körzetében élő nehéz sorsú gyermek is részesül. Az elnök-igazgató kifejtette: a kampány üzenetét idén is sokan meghallották - több mint 40 ezer hívás érkezett a 1353-as adományvonalra. A célösszeg felett beérkező adományokat a Segélyszervezet a fejlesztő programjaiban résztvevő gyerekek év közbeni felzárkóztatására fordítja.

 

Wolf Kati, az Iskolakezdés együtt! kampány arca, aki folyamatosan jelen volt az adománygyűjtés eseményein, köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését.

 

Forrás: E.ON / Ökumenikus Segélyszervezet

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. november 10. - A Kaspersky Lab szakértői nemrég fedezték fel egy mobil bankolásra specializálódott trójai vírus módosítását, a Svpeng vírust, amely megbújt a Google AdSense hirdetési hálózatában.

Budapest, 2014. szeptember 27. - A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Együnk Egymásért Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnaphoz kapcsolódóan, amelyhez továbbra is várja csatlakozó kívánó éttermek és sütni-főzni szerető önkéntesek jelentkezését.

Budapest, 2015. szeptember 17. - Az elmúlt fél év legalacsonyabb forgalmát mutatta az augusztusi adás-vételi mennyiség az ingatlanpia­con, ám ez a csekély visszaesés szezonális jellegű - közölte a Duna House.