Mégsem jönnek a nemzeti italboltok

2014. március 19., szerda 18:00

alcohol-1395228620.jpg

Budapest, 2014. március 19. - A Kormányzati Információs Központ cáfolja azt a sajtóhírt, amely szerint a kormány nemzeti italboltok nyitását tervezné a választások után - mondta a kormányszóvivő az MTI kérdésére.

Giró-Szász András sajtókacsának nevezte a hírt. A hvg.hu írt arról, hogy nemzeti italboltok "jöhetnek" a választások után, és az élelmiszerboltokban csak sört és bort lehet majd árulni. A portál szerint "a piacon sokan erre számítanak, és kormányzati körökből is ezzel egybecsengő információk érkeznek, ami alapján az ötlet nem tűnik légből kapottnak".

hirdetés

 

Nem ez az első alkalom, hogy hasonló pletykák kaptak szárnyra a nemzeti italboltok megjelenésével kapcsolatban. Amióta a dohánytrafikok megkezdték működésüket, folyamatosan lehet hallani ennek továbbfejlesztett változatairól. A cikkben szereplő információk szerint azért vaciláltak az italboltok döntéséről, mert tömény szeszes italt többen fogyasztanak, mint ahány cigarettázó ember van, így a felháborodás még nagyobb lenne, mint a dohányboltok elindulásánál.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Idén is elindítja Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampányát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Nyíregyháza-Pécs, 2015. március 8. - Tizenhat állomásból álló országjáró körútra indul a máriapócsi Szűz Mária-kegykép. A tervek szerint 18-án délután érkezik Pécsre az ikon és 19-én délig marad a baranyai megyeszékhelyen.

kutya-az-autoban400-1454873899.jpg

Budapest, 2016. február 8. - Aktív gázpedál a Boschtól: enyhe rezgés korlátozza a padlógázt, valamint figyelmeztet a forgalommal szemben szabálytalanul haladó járművekre.