Megnyílt az Eximbank dél-dunántúli képviselete

2016. február 11., csütörtök 06:00

export400-1455118883.jpg

Pécs, 2016. február 11. - Szerdán megnyílt a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által felügyelt Eximbank Zrt. dél-dunántúli képviselete a baranyai megyeszékhelyen.

Puskás András, az Eximbank vezérigazgató-helyettese a megnyitón kiemelte, hogy a pécsi képviseleten keresztül Baranya és Somogy megye exportáló vállalkozásainak kívánnak hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat nyújtani. Feladatuknak nevezte a magyar kis- és középvállalkozások (kkv), valamint nagyvállalatok külföldi piacra jutásának segítését. Puskás András arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar GDP-hez egyre nagyobb mértékben járul hozzá az exporttevékenység.

hirdetés

 

Páva Zsolt polgármester arról beszélt, hogy a baranyai megyeszékhely hagyományosan összekötő szerepet játszik a Nyugat-Balkán és déli országok irányába. Reményének adott hangot, hogy az Eximbank pécsi jelenlétének köszönhetően a helyi és régiós vállalkozások működése még sikeresebbé válhat, azok gördülékenyebben jelenhetnek meg a déli országok piacain.

 

Tavaly negyven százalékkal bővült az Eximbank hitelállománya, amely mára meghaladja a 400 milliárd forintot - idézte fel a vállalkozások exporttevékenységét ösztöntő pénzintézet vezérigazgató-helyettese.

 

Az Eximbank Pécs mellett Győrben, Nagykanizsán, Miskolcon Kecskeméten, Szegeden, Debrecenben, Veszprémben és Székesfehérváron nyitott képviseleti irodát - olvasható az eseményen kiosztott írásos tájékoztatóban.

 

Forrás: MTI, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

magyarok-kenyere2013-1-1376515930.jpgBudapest, 2013. augusztus 14. - Mintegy hetvenhét tonna búzát gyűjtött össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a magyarok kenyeréhez. A megyei igazgatóságok közreműködésével a tavalyi mennyiség több mint háromszorosa gyűlt össze - áll az MTI-hez szerdán eljuttatott NAK-közleményben.

szeder400-1428149267.jpgBudapest, 2015. április 5. - Pészah évezredek óta a szabadság felemelő ünnepe, amelyen a zsidók az Egyiptomból való kivonulásukra emlékeznek - olvasható Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének ünnepi közleményében. Pészahhoz kapcsolódva ingyenes programokat kínál április 7-én a Néprajzi Múzeum.

kemeny400-1451592362.jpg

Budapest-Pécs, 2016. január 1. - A kéményseprőipari tevékenységről szóló törvény, valamint a kéményseprőipari szerv kijelöléséről szóló kormányrendelet alapján 2016. július 1-jétől módosul a kéményseprőipari közszolgáltatás.