Még véletlenül se csókold meg őket!

2015. május 29., péntek 06:05

Budapest, 2015. május 29. - Az üzleti életben elengedhetetlen a tudatos kapcsolatépítés, a hosszú távú, kölcsönösen hasznos partnerségek kialakítása. De hogyan lehet kiszűrni azokat, akik ennek az ellenkezőjére és a kihasználásra törekednek? Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője megoszt néhány árulkodó jelet, amelyről felismerheted a networking „békát”!

  • Mindig ajánlásokat és szívességeket kér, de ezeket ritkán viszonozza.
  • Az örökkévalóságig tart válaszolnia a hívásaidra és az emailjeidre, ha egyáltalán reagál.
  • Gyakran érezteti veled, hogy ismeretségetek egyszerűen csak az „elmegy” kategóriába tartozik, és nem vagy „elég nagy” a szoros együttműködéshez.
  • Mértéktelenül csak saját magáról és saját üzletéről beszél. Ritkán tesz fel kérdéseket, és ha mégis, akkor a válaszra nem figyel igazán.
  • Networking rendezvényen, amíg veled beszél, egyfolytában nézelődik, hogy ki mással tudna még találkozni, ahelyett, hogy rád összpontosítana.
  • Rá sem pillant a névjegykártyádra, nem ír feljegyzést a hátuljára, csak gyorsan zsebre teszi.

Beletelhet egy kis időbe, mire felfedezed egy személy valódi networking természetét, szóval tartsd nyitva a szemed, és figyelj a fent felsorolt jelekre!

hirdetés

 

„A networkingben egyszerűen kénytelen leszel néhány békát megcsókolni, hogy megtaláld az igazi hercegeidet vagy hercegnőidet. Csak győződj meg róla, hogy te magad nem vagy egy networking béka!” – írja dr. Ivan Misner.

 

„A világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a BNI heti rendszerességgel megtartott üzleti találkozóin egymást jól ismerő vállalkozók találkoznak – mondja Avidor András, a BNI magyar igazgatója. – A jutalékmentes környezetben, az „Aki ad, az nyer!®” modell sodrásában nem érzik magukat komfortosan a networking békák. Jól illusztrálja ezt, hogy a szervezethez eddig csatlakozott több mint 800 hazai tagvállalkozás idén eddig már közel 9 milliárd árbevételt generált.”

 

Forrás: Ferling, bővebben: www.bni-hungary.com

Kapcsolódó cikkek

Új típusú hangszórót fejlesztett ki a most húszéves Papp Gergely, akinek technológiája iránt nemzetközi cégek is érdeklődtek már.

Budapest, 2016. május 4. - Ötvenkét település 100 hektárnyi földterületén vetették el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában nyert - összesen több millió forint értékű - zöldség vetőmagokat.

letoltes-1383761351.jpg

A dohánytermékek után szeptemberben az év legmagasabb jövedéki adóbevétele (36,2 milliárd forint) gyarapította a költségvetést, míg az októberi bevétel 28,8 milliárd forintot tett ki. A két hónap adatai összesen 5 milliárd forinttal, 8,2 százalékkal haladják meg az elmúlt év azonos időszaki adatait - mondta Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek.