Magyar szövet nyerte a Blickfang formatervezési kiállítást

2013. április 2., kedd 16:58

Budapest, 2013. április 2., kedd- Magyar "mozgó szövet" nyerte el a stuttgarti Blickfang formatervezési kiállítás fődíját; a Szentirmai-Joly Zsuzsanna által kifejlesztett anyag és az ennek felhasználásával készült Laokoon állólámpa csaknem kétszáz tervező munkáját utasította maga mögé.

A tervező által alapított Laokoon Design Kft. egyedi szövésű textíliája és lámpája Európa egyik legrangosabb szakmai seregszemléjén aratott győzelmet - hangsúlyozta a cég keddi közleményében.
A mozgó szövet különlegessége, hogy alakja tetszés szerint változtatható, így Csire Géza, a Laokoon állólámpát megalkotó művész az anyag felhasználásával egy olyan tárgyat tervezett, amely esztétikus, ám formáját használója kedve szerint alakíthatja.
A Blickfang formatervezési díj azok munkáját ismeri el, akiknél "a független kreativitás szelleme a szenvedéllyel és a tökéletességgel társul" - fogalmazták meg hitvallásukat a március közepén Stuttgartban tartott formatervezési kiállítás és vásár szervezői.
A vásárt 1993-ban rendezték meg először a német nagyvárosban az innovatív formatervezés és a különleges ötletek seregszemléjeként. A dizájnerek által megalkotott bútorok, ruhák, ékszerek bemutatóját az eredeti helyszín mellett 1997 óta Zürichben, 2004 óta Bécsben, 2006-tól pedig Tokióban is megrendezik. A kiállítást idén több mint 22 ezer látogató kereste fel.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. november 14. - Az eredeti nevezési határidő meghosszabbításával még november 15-ig, vasárnapig lehet jelentkezni az online szakma egyik legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra, ahol 25 kategóriában várják a kizárólag magyar nyelvű weboldalakat. A verseny idén is nagy népszerűségnek örvend, hiszen eddig már több mint 200 weboldalt neveztek.

 Új szervezeti felépítésű MÁV-Start Zrt. működik január elsejétől, egyesítve az egykori MÁV-Trakció Zrt.-t és MÁV-Gépészet Zrt.-t is. Az év végéig több mint ötmilliárd forint megtakarítás várható a vasúti személyszállításhoz kapcsolódó vállalatok integrációjának és a belső folyamatok átalakításának eredményeképpen - közölte szerdán a MÁV-Start az MTI-vel.

Budapest, 2016. április 18. - Március végéig mintegy 890 ezer adózó maga nyújtotta be személyijövedelemadó-bevallását, több mint 300 ezer adózó kérte a NAV közreműködését a bevallás elkészítésében és mintegy 220 ezren töltötték ki a bevallási nyilatkozatot, ami 2016 újdonságaként adóhatósági adómegállapítást jelent. A hibásan érkezett bevallások nagy részét már javította a hivatal, bizonyos hibákhoz azonban az ügyfelek közreműködése szükséges.