Magyar Rekordok: megjelent a 2012-13-as évkönyv

2014. május 26., hétfő 06:00

rekordok-konyv400-1401014015.jpgBudapest, 2014. május 26. - A Magyar Rekord Egyesület megjelentette a Magyar Rekordok 2012. és 2013. évi gyűjteményes kötetét, amely a hazai rendkívüli emberi teljesítmények utolsó két esztendejének képes, 160 oldalas összefoglalója.

Az évkönyv mindenkinek szól, mert az egyesület meg van győződve arról, hogy csak kétféle ember létezik: aki már mutatott be valamilyen rendkívülit és így Magyar Rekorder vált belőle, és akinek még tartogat az élet rendkívüli erőfeszítéseket és sikereket, hiszen nem kell feltétlenül elrugaszkodnia a hétköznapok valóságától annak, aki legyőzhető, sőt akár jegyzőkönyvezhető kihívásokat keres. A hétköznapok hőseként is válhat valakiből rekorder. Erre a könyvben bőven akad is példa.

 

"Elég csak annyi, hogy legyőzzük a saját korlátainkat és higgyünk abban, hogy amit elsőre lehetetlennek gondolnánk, az igenis megvalósítható. Ha a saját képességeink határait - és néha még a világunk abszolútnak gondolt határait is - sikerül átlépnünk, könnyen lehet, hogy a világ figyelme felénk fordul és akár még be is kerülhetünk a következő évkönyvbe, amelyet terveink szerint ezentúl legalább minden második esztendőben szeretnénk kiadni" - fogalmaz portálunkhoz eljuttatott közleményében a kiadó.

hirdetés

 

Könyvükben több mint száz rendkívüli emberi teljesítményt gyűjtöttek össze színes képekkel és szubjektív beszámolókkal a Magyar Rekordok másfél évtizedes adatbázisának legutolsó két évéből. Az egyesület szerkesztésében időről időre megjelenő képes kiadvány azoknak a hazai rekordereknek a legszebb pillanatait örökíti meg, akik a valamilyen szempontból rendkívülinek számító teljesítményükkel váltak példaképpé. Ők látszólag nem hétköznapi emberek és mégis hétköznapi módon mesélnek arról, hogy hogyan élték meg a rekordjuk felállításával, megdöntésével kapcsolatos feszültséget, izgalmat, dicsőséget vagy épp belső harmóniát. Ezek a szubjektív benyomások jelennek meg a könyv lapjain.

 

A kötet főszereplői többnyire egyéni, maratoni, vagy épp tömegszerűségi rekordok megvalósítói, de szó esik többszörös erő-világrekorderről, sütemény-rekorderről, vagy palacsintasütő rekorderről is… és még sorolhatnánk, de a könyv önmagáért beszél, érdemes átpörgetni a lapjait, akár csak a képek miatt is.

 

"Ezzel a képeskönyvvel tisztelgünk előttük és állítunk kézzelfogható emléket életük talán legsikeresebb pillanatainak, olvasóinkkal együtt válunk részeseivé annak az örömnek, amelyet a kitartó küzdelmet követő győzelem jelent, elsősorban önmagunk felett. Reméljük, ezzel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy országunk új példaképeit minél többen megismerjék, egyben pedig minél többen vegyék a bátorságot rekordok felállítására, a saját és a világunk határainak feszegetésére és legyőzésére. Könyvünk önmagában nem egy történelmi krónika kíván lenni, sokkal inkább egy kedvcsináló és ötletadó iránymutatás, vagy egyszerűen csak egy szórakoztató olvasmány" - zárja közleményét a Magyar Rekord Egyesület.

Kapcsolódó cikkek

balatoni-horgasz400-foto-derzsi-elekes-andor-1385223326.jpgVéglegessé vált, így hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben a halászati és horgászati szabályokat részben módosító rendelet. Az új szabályozás alapján a fajlagos tilalmi időszak és a kifogható méretkorlátozás minden horgászra és halászra vonatkozik, míg a napi kifogható mennyiséget a horgászoknak és az állami halászjeggyel halászóknak kell betartani.

download-1366300867.jpg

Éhen halt egy másfél éves kisfiú Agárdon.A szülőket különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsíthatják majd. A bűncselekményért a bíróság akár tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést is kiszabhat.

A helyieket megdöbbentette az eset.

orangyalok-napja400-1481410990.jpg

Budapest, 2016. december 11. - Közel 350 hátrányos helyzetű gyermek számára varázsolta különleges nappá december 7-ét az Őrangyalok Ligája, a Mikulásgyár, a Sláger FM és a Sláger TV összefogásával megszületett Őrangyalok Napja. A jótékonysági kezdeményezéshez kapcsolódó online aukción 1 290 000 Ft gyűlt össze, melyet további gyermekálmok megvalósítására fordít az alapítvány.