Magyar Örökség Díjat kapott a Hamerli-kesztyű

2014. június 25., szerda 07:00

magyar-orokseg-dijazottak-20140621-400-1403558275.jpgBudapest, 2014. június 25. - Újabb hét kitüntetettnek - köztük a kesztyűgyártásáról híres pécsi Hamerli családnak - ítélték oda a Magyar Örökség Díjat. A Magyar Örökség és Európa Egyesület elismeréseit szombaton adták át a Pesti Vigadóban.

Elismerésben részesült a Hamerli család pécsi kesztyűje, a család munkásságát Sey Gábor helytörténész, családkutató, heraldikus mutatta be. Véleménye szerint "Pécs ipari-, kereskedelmi-, pénzügyi-, kulturális-, és politikai életében kiemelkedő szerepet játszott a Hamerli dinasztia számos tagja, akik valamennyien kitartó munkájukkal, állhatatosságukkal, jó üzleti érzékükkel, s főleg szakértelmükkel szerezték, majd gyarapították vagyonukat".

hirdetés

 

Magyar Örökség Díjban részesült továbbá Faragó Laura előadóművészete, Jónyer István sportteljesítménye, valamint Gazda József művészeti, szociográfiai és közírói életműve. Popovics Béla kultúrtörténeti munkásságáért vehette át a kitüntetést. Losonczi Áron a fényáteresztő beton szabadalmának megvédéséért folytatott küzdelméért kapta meg a díjat. Matuska Márton délvidéki tényfeltáró munkásságáért részesült elismerésben.

 

A Magyar Örökség Díjat azok kaphatják meg, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. A díjat évente négy alkalommal adják át, szombaton immár hetvenötödször. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

 

Forrás: MTI, fotó a díjazottakról és képgaléria a díjátadóról: magyarorokseg.hu

 

magyar-orokseg-dijazottak-20140621-600-1403558246.jpg

Kapcsolódó cikkek

add-friend-7-400-1429673291.jpgBudapest, 2015. április 22. - Áprilisban indult el a Disney Csatorna és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Add Friend kampánya. Ennek keretein belül április 20-án a 6-18 éves korosztálynak szóló dalszövegíró pályázat vette kezdetét. A verseny fődíjasa az értékes nyereményen kívül egy különleges élménnyel is gazdagodik: alkotását egy népszerű hazai előadó zenésíti meg.

aranycsapat400-1385280467.jpg1953. november 26-án valószínűleg hiába került a Szabad Nép címlapjára Szodorai István Kossuth-díjas esztergályos lélegzetelállító csúcsteljesítménye tervének teljesítéséről. Bizonyára elsikkadt az is, hogy a diósgyőri Lenin Kohászati Művek nagyolvasztója az év legnagyobb napi termelését produkálta.

Budapest, 2013. augusztus 26. - A pedagógus-életpályáról és a béremelésről szóló további képviselői felszólalásokkal, majd napirend utáni hozzászólásokkal zárult a parlament hétfői ülése.