LEO: kreatív pályázat szakközépiskolásoknak

2016. szeptember 29., csütörtök 07:05

Budapest, 2016. szeptember 29. - A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) szakközépiskolások számára hirdet pályázatot, amelyen széles körű műhely-korszerűsítést és exkluzív tanulmányi kirándulásokat nyerhetnek. A pályázat és a hozzá tartozó nagyköveti program egyedülálló, országos kezdeményezés, amelyben a létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési szakma vezető képviselői fogtak össze.

A LEO nagyköveti programjának célja, hogy a szakközép- és szakmunkásképző iskolák diákjai már a tanulmányaik ideje alatt megismerkedjenek az épületüzemeltetési iparággal, a benne rejlő szakmai életpályamodellel és karrierlehetőséggel.

 

A rendhagyó tanórán a professzionális üzemeltető cégek képviselői beszélnek a létesítménygazdálkodásról, a lehetséges pályaútról és az iskola elvégzése utáni fejlődési lehetőségekről. A kerekasztal-beszélgetésen a diákok kérdezhetnek az előadóktól, akik hitelesen tudják tájékoztatni őket, hogy a választott szakmájuk milyen kompetitív előnyöket biztosít a létesítménygazdálkodási iparágban.

hirdetés

 

A nagyköveti programhoz kapcsolódó pályázat keretében a jelentkezők „Miért szeretem a szakmám?” címmel vizuálisan mutathatják be az általuk választott szakterületet digitális formában. A megjelenítés módjában nincs megkötés, a szervezők a diákok kreativitására bízzák a megvalósítást, a pályázat lehet videó, animált kép (gif), mém vagy képsorozat is.

 

A nagyköveti programot és pályázatot magyarországi szakképző intézmények nappali tagozatos diákjai számára hirdeti meg a LEO. A beérkezett pályamunkákat a szervezet elnökségi tagjaiból álló szakmai zsűri értékeli: Schmidt József elnök, Jászberényi István alelnök, Vágó László alelnök, valamint Istiván Rita főtitkár.

 

Az első helyezett iskolai igényre szabott műhely-korszerűsítést kap, de a további jutalmak között van egy exkluzív tanulmányi kirándulás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre valamint egy üveggyárba, ahol a diákok testközelből láthatják, hogy a szakmájuk elengedhetetlen ilyen komplex létesítmények biztonságos és magas színvonalú üzemeltetéséhez.

 

Forrás: Próbakő, bővebben: leofm.hu

Kapcsolódó cikkek

tankonyvek-1373988290.jpeg

Budapest, 2013. július 16. - A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére.  A fizetési határidő - a köznevelési államtitkárság kérésére -  július 31-ről augusztus 15-re módosult.

lavina1-400-1416478197.jpgBudapest-Baranya, 2014. november 21. - Több mint tizenháromezer nehéz sorsú emberen segített idén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja. A résztvevő 37 önkormányzat és civil szervezet földjein összesen csaknem 170 tonna egészséges élelmiszernövényt termesztettek több mint ezer ember aktív bevonásával.

Budapest, 2015. november 28. - A KGFB-díjak éveken át tartó csökkenését követően lassú emelkedés érzékelhető a piacon. Sokan inkább nem is vesződnek a váltással, hiszen egyre nehezebb olcsóbb biztosítást találni. A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat szakemberei ennek ellenére azt javasolják, legalább járjunk utána - ez ma már a számítógép előtt ülve néhány perc alatt megoldható -, és ha tehetjük, váltsunk olcsóbbra. Ez nem csak egyéni érdek, a díjak fokozatos emelkedésének kizárólag az érdemi piaci verseny szabhat gátat, ehhez pedig akár minimális nyereségért is váltani kész kritikus fogyasztói tömegre van szükség.