Legyünk az ötletemberek és a megvalósítók országa!

2014. július 15., kedd 09:00

igen400-1405378715.jpgBudapest, 2014. július 15. - Ötletemberek és megvalósítók országos hálózatát építi a közelmúltban megalakult Innovatív Generáció (iGen) Egyesület. Elsőként Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén kerül a tevékenységük fókuszába.

A kezdeményezés célja, hogy ötletgazdákból, megvalósítókból és az őket támogatókból létrejöjjön egy országos hálózat, és az innovátorok meríthessenek a közös tudásból és kapcsolatrendszerből. Az Egyesület ötletelő és tapasztalatmegosztó rendezvényeket, valamint képzéseket és tréningeket tart országszerte, olyan helyeken is, ahol korábban nem folyt hasonló tevékenység.

hirdetés

 

Eddig három csoportban, összesen 90-en végezték  el a 2013 tavaszán indult, három hónapos innovátorképző Innovatív Generáció (iGen) Programot. A Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség által indított program már túlmutat önmagán: az alapítók és a végzett résztvevők közül sokan útjára indították az iGen Egyesületet.

 

Rét Zsófia, az Egyesület elnöke elmondta, „szükség van az egyelőre még szűk innovátor réteg támogatására, bátorítására.” Hozzátette: „a megoldáskeresők, a kísérletezgetők és az együttműködésre nyitottak a legnagyobb fejlesztő hatást egymástól kaphatják”.

 

A kezdeményezés várja mindazok jelentkezését, akik saját térségükben élnének az események és a kapcsolati háló nyújtotta lehetőségekkel, vagy tennének azért, hogy a helyi innovátorhálózat fejlettebb és aktívabb legyen.

 

Elérhetőségek:

Forrás: Innovatív Generáció (iGen) Egyesület / MTI OS

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. július 14. - A kapcsolatok kialakítása és azok ápolása sok időt, energiát és elköteleződést kíván. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője öt tippet árul el ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki az ismeretségeinkből az üzletünk számára.

Budapest, 2014. október 8. - A Széchenyi 2020  program támogatását élvező „A Munkáért” projekt részeként a következő hetekben és hónapokban rendezik meg az ország több pontján a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vállalkozói tapasztalatcserét szolgáló rendezvénysorozatát.

Budapest, 2014. december 23. - Hatékonyan segíthetik a fogyasztók az élelmiszerbiztonsági problémák felderítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nemrég megjelent mobil alkalmazásával, a NÉBIH Navigátorral.