Kulturális programok hátrányos helyzetű diákoknak

2015. szeptember 7., hétfő 06:05

Budapest, 2015. szeptember 7. - Kulturális programokon való részvételre nyújthatják be igényüket azok az elmaradott településeken található általános iskolák, amelyek jelentkeznek a K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatára.

A K&H 2014 szeptembere óta működteti K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelynek célja, hogy segítse a kevésbé fejlett térségekben élő gyerekeket. A program a K&H négy kiemelt támogatási területén - a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén nyújt segítséget az elmaradott térségekben élők számára.

 

A program részeként az elmúlt egy évben a K&H 15 alkalommal vitt el több mint 700 gyereket színházi, cirkuszi, zenei és táncelőadásokra. A K&H Biztosító felajánlásaként az idei tanévben ismét minimum 20 diákcsoportnak nyílik lehetősége különböző kulturális programokon való részvételre.

hirdetés

 

- Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődése a jelenlegi fiatal generáció jövőbeli okos döntésein múlik, így fontos, hogy a gyerekek minél szélesebb körű ismereteket szerezzenek, többek között kulturális élményekkel is gazdagodjanak - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. - Egy színházi, zenei előadás ráadásul nemcsak gyarapítja ismereteiket és érzelmeiket, de a művek mondanivalóján keresztül a továbblépés, kitörés lehetőségét is megmutathatja a hátrányos helyzetű gyerekeknek, így a kikapcsolódás mellett célokat is adhat nekik.

 

A K&H a 2015/2016-os iskolaév kulturális programjaira azok közül választja ki a kedvezményezett intézményeket, amelyek benyújtják jelentkezésüket a K&H a hátrányos helyzetűekért program előadó-művészeti pályázatára. A felhívásra olyan általános iskolák jelentkezhetnek, amelyek a 105/2015. (IV.23.) kormányrendelet alapján meghatározott kedvezményezett településeken találhatóak, diákjaik száma meghaladja a 200 főt, és a tanulók minimum 40%-a halmozottan hátrányos helyzetű.

 

A nyertes pályázók 30-50 jegyet kapnak egy kulturális programra - színházba, komolyzenei koncertre, cirkuszba, táncelőadásra - ahová a K&H Biztosító utaztatja a diákokat, valamint uzsonnáscsomaggal is kedveskedik nekik.

 

A pályázatra 2015. szeptember 25-ig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával. Részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap ide kattintva érthető el.

 

Forrás: K&H a hátrányos helyzetűekért

Kapcsolódó cikkek

Jelenleg nincs fontosabb probléma a fiatalok magas munkanélküliségénél, világszerte 75 millió fiatal állástalan, ami hatalmas gazdasági és társadalmi gondot jelent - mondta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetet (ILO) főigazgatója a fiatalok foglalkoztatásáról szóló szemináriumon, pénteken Budapesten.

Budapest, 2015. december 23. - Minden évben - különösen karácsony környékén - problémát okoz a fogyasztóknak, hogy az ajándékba vásárolt hibátlan termékeket egyáltalán visszavihetik-e a boltba, ha igen akkor meddig, és ha visszaveszik egyáltalán tőlük, akkor cserét, levásárlást vagy vételárat kérhetnek. A problémát nehezítik a fogyasztók 3 és 8 nappal kapcsolatos tévhitei, a kusza jogi szabályozás.

Pécs, 2015. július 7. - Megnyitotta kapuit a második PR Akadémia Pécsen. A szakma harminc neves képviselőjét felvonultató, háromnapos előadássorozat a Magyar PR Szövetség (MPRSZ) és a pécsi egyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának (FEEK) közös rendezvénye. Az idei kiemelt témák a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) és a társadalmi konfliktusok kezelése.