Kreatív pályázat a jövő közlekedéséről

2015. május 8., péntek 06:05

Budapest, 2015. május 8. - Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva ismét meghirdeti egyéni, családi és csoportos kreatív pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az alkotások az idei Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva a közlekedési módok helyes megválasztásának üzenetét közvetítik majd.

A pályamunkák a jövő közlekedését ábrázolva valós vagy elképzelt lehetőségeket mutatnak be a közlekedési eszközök kombinálására, a felesleges egyéni autóhasználat kiváltására egyéb közlekedési módokkal. A három kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott technika) külön díjazzák hét csoport (óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolás, 14-18 éves, fiatal felnőtt, családi és csoportos alkotások) legjobbjait. A környezetbarát eszközök és anyagok felhasználásával készült művek az elbírálásnál előnyben részesülnek.

A hagyományos pályázatot évről évre növekvő érdeklődés mellett rendezik meg a minisztériumok, tavaly több mint 2100 pályamunka érkezett az ország minden részéből és a határokon túlról is.

A pályázatokat 2015. június 30-ig kell postára adni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium "Európai Mobilitási Hét" pályázat, "1440 Budapest, Pf. 1." címre vagy elektronikus úton beküldeni az [email protected] e-mailre.

A legjobban sikerült művek alkotóit kerékpárral, rollerrel, a csoportos alkotások fődíjasait program alapú nyereményekkel jutalmazzák. A szeptemberi Európai Mobilitási Hétre tervezett eredményhirdetésen és díjátadón további értékes különdíjak is gazdára találnak.

A részletes pályázati információk a www.emh.kormany.hu oldalon megtalálhatóak.

hirdetés

 

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2014. október 18. - Rekord számú álláshirdetést adtak fel szeptemberben, de felsőfokú végzettség nélkül továbbra is nehéz elhelyezkedni. Baranya megye legnagyobb hirdetője az IT Services.

Budapest, 2016. március 22. - Huszonkilenc kukorica hibrid vesz részt idén a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének posztregisztrációs fajtakísérletében.

538190-553834741301595-1231399663-n-1361023685.jpg

Meghökkentő törvények születtek Hódmezővásárhelyen: tilos a nyilvános teregetés...