Közösségek pályázhatnak falfelületeik megújítására

2015. május 5., kedd 06:00

Budapest, 2015. május 5. - Helyi közösségek, civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is pályázhatnak a Let’s Colour Településszépítő Egyesület országos kiírására. A nyertesek legfeljebb 800 négyzetméternyi fal kifestéséhez elegendő festéket kapnak közösségi tereik megújítására.

A győztesek nemcsak a festéket nyerhetnek, hanem egyedi, felületre tervezett dizájnt is kapnak a szervezőktől - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

A korábbi évek gyakorlatával megegyezően az idei pályázatra is bármilyen magyarországi társadalmi szervezet, önkormányzat, valamint lakóközösségek, polgárjogi társaságok, baráti közösségek, szülői munkaközösségek is jelentkezhetnek.

hirdetés

 

A nevezőknek biztosítaniuk kell a helyszínként szolgáló falfelületet, amely közösségük életében központi szerepet tölt be, valamint az önkénteseket, akik elvégzik a festést. A festésre szánt felület nem lehet négy méternél magasabb, hogy speciális felszerelés nélkül is lefesthető legyen.

 

A pályázók két kategóriában, a legfeljebb 10 ezer lakosú, valamint a 10 ezer lakos feletti települések csoportjában versenyeznek, közülük internetes szavazáson választja ki a közönség a három-három legjobbat. A két nyertesről a zsűri dönt.

 

A pályázatokat május 17-ig lehet feltölteni a www.letscolour.hu weboldalra, az eredményhirdetést június 8-án tartják. A festést augusztus 31-ig kell megvalósítani. Részletes pályázati kiírás a szervezet weboldalán olvasható.

 

Tavaly összesen 41 pályázat érkezett a felhívásra, a két győztes csoportosulás összesen 1500 négyzetméternyi falfelületet újított meg.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

onk-20161026-400-1477750787.jpg

Budapest, 2016. október 30. - Túllépte az ezerfős létszámot az „Aki ad, az nyer!®” típusú, jutalékmentes üzleti felfogást képviselő vállalkozói közösség Magyarországon. A hírt a világszerte több mint kétszázezer tagot számláló Business Network International hazai szervezetének októberi konferenciáján, ezen a héten jelentette be Avidor András igazgató, a Magyar Networking Szövetség elnöke.

Budapest, 2016. február 27. - Az E.ON egyetemes gázszolgáltatásban vételező ügyfeleinek az átadása január 1-én megtörtént. Az ügyfél- és számlázási adatok egyeztetése és átadása során a két szolgáltató szorosan együttműködött, és több ellenőrző pontot is beépített a folyamatba - ennek sikerességéről és eredményességéről ez év elején közös sajtóközleményben adott tájékoztatást az E.ON és a Főgáz Zrt.

szulejman-turbeje-dr-pap-norbert400-1449722281.jpgBudapest, 2015. december 10. - I. Szulejmán szultán síremlékének (türbéjének) maradványait fedezhették fel magyar tudósok Szigetvár mellett - jelentették be a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) Budapesti Programkoordinációs Irodájának szerdai sajtótájékoztatóján.