Közösségek pályázatait várja a hatodik Élelmiszerlavina

2015. február 23., hétfő 06:05

elelmiszerlavina400-1424594508.jpgBudapest, 2015. február 23. - Hatodik alkalommal indult el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja. Az önkormányzatok és civil szervezetek idén is több millió forint értékű zöldség vetőmagra pályázhatnak március 6-ig.

- Olyan tevékeny pályázókat várunk, akik vállalják, hogy a földjeiken szakmai felügyelettel a Syngenta által fel-ajánlott értékes zöldség vetőmagból élelmiszernövényeket termelnek rászorulók aktív bevonásával, majd a terményeket odaadják a környéken élő hátrányos helyzetűeknek, időseknek, fogyatékkal élőknek - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke. - Az Élelmiszerlavina így tulajdonképpen hal helyett hálót biztosít a nehéz helyzetű embernek, másrészt visszavezetheti őket a munka világába.

hirdetés

 

A program fontos hozadéka a kézzelfogható segítségen túl az is, hogy a benne tevékenykedők megtanulhatják, hogy a saját kertjüket hogyan hasznosítsák, hangsúlyozta Cseh Balázs. Nagyon fontos lenne, hogy a jelenleg kihasználatlan kiskertekben ismét egészséges élelmiszernövények termesztésébe kezdjenek a családok, az Élelmiszerlavina ezt a célt is szolgálja.

 

- Cégünk kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, s örömmel tölt el bennünket hogy az Élelmiszerlavina évről-évre mennyi nehéz helyzetű családnak ad segítséget – mondta Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója. - Az elmúlt esztendő minden szempontból rekordnak tekinthető: 2014-ben több mint 13 ezer nehéz sorsú emberen segített Élelmiszerlavina program.

 

A résztvevő 37 önkormányzat és civil szervezet földjein tavaly összesen csaknem 170 tonna egészséges élelmi-szernövényt termesztettek, több mint ezer ember aktív bevonásával. Az Élelmiszerlavina története során már így több mint 100 ezer hátrányos helyzetű ember kapott segítséget ilyen módon.

 

A program jótékonysági nagykövete ebben az évben is Novodomszky Éva. A népszerű televíziós személyiség nemcsak közvetíti a program céljait, de személyesen részt vesz a munkákban és a megtermelt élelmiszerek, élelmiszeradományok szétosztásában is. Mint elmondta: a közösségi termelés révén megtanítja számukra az öngondoskodást, az egészséges zöldségek pedig kézzelfogható segítséget jelentenek a nehéz sorsú családoknak.

 

A 2015-ös Élelmiszerlavina program pályázati kiírásáért kattintson ide.

 

Forrás: Syngenta / Élelmiszerbank

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2013. augusztus 31. - Húsz-harminc perces késésre kell számítani a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon szombat délelőtt - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

co-mero-fki400-1476416619.jpg

Budapest, 2016. október 14. - Egy nap, és beköszönt a fűtési szezon, amivel együtt megnő a szén-monoxid mérgezések veszélye is. Ezért az E.ON Hungária a közelmúltban hárommillió forint értékben ötven professzionális szén-monoxid-mérő készüléket adományozott a katasztrófavédelemnek.

ifjusagi-garancia-sajtotajekoztato400-1476911047.jpg

Pécs, 2016. október 20. - A 25 év alatti korosztály az egész Európai Unióban - így Magyarországon is - az egyik legveszélyeztetettebb a munkanélküliség szempontjából. A GINOP-5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia program célkitűzése, hogy tanulási vagy munkalehetőséget kínáljon minden állás nélküli fiatalnak. Erre 2021-ig országosan 160 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre.