Közlekedés az ünnepek alatt: mit érdemes tudni, mire érdemes figyelni

2013. december 22., vasárnap 12:15

A következő napokban, illetve a karácsonyi ünnepek alatt a meteorológiai előrejelzések alapján nem várható nagyobb havazás vagy rendkívüli téli időjárási helyzet. Ugyanakkor ónos esőre és szitálásra, hószállingózásra, zúzmaraképződésre, deresedésre és páralecsapódásra is számíthatnak a közlekedők, illetve többször is ködös idő várható. Tehát a havazástól eltekintve időszakosan, akár nagyon rövid idő alatt is télies útviszonyok alakulhatnak ki, mivel a következő egy hétben is fagypont körüli hőmérséklet várható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ünnepek alatt is, mint ahogy a téli időszak minden napján, 0-24 órás szolgálatot lát el. Vagyis 93 üzemmérnökségük dolgozói továbbra is 12 órás váltott műszakokban végzik majd a szükséges síkosságmentesítési munkákat. Szakembereik folyamatosan figyelik az időjárás-előrejelzéseket, illetve több mint 300 útmeteorológiai állomásuk adatait, útellenőreik is járják majd a 31 ezer kilométeres országos közúthálózatot.

hirdetés

 

Így ha szükséges, az egyes útszakaszokon az úthálózati szerepük alapján elvégzik a síkosságmentesítési vagy hóeltakarítási munkálatokat. A magasabb üzemeltetési szolgáltatásba tartozó utakon preventív jelleggel is beavatkoznak, hogy megakadályozzák a síkosság kialakulását.

 

A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy a következő napokban a várhatóan nagyobb ünnepi forgalom miatt fokozott óvatossággal vezessenek, mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és tartsák be a követési távolságot!

 

A közútkezelő folyamatos munkavégzése ellenére időszakosan kialakulhatnak síkosabb útszakaszok, főleg a magasabban fekvő területeken, erdősávoknál, árnyékos helyeken, felüljárókon, hidakon, ezért kérik, hogy ezeken a területeken még óvatosabban közlekedjenek!

 

Ha nagyobb távolságra indulnának el az ünnepek alatt, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a társaság megyei vagy autópálya diszpécsereinél, illetve Útinform szolgálatuk munkatársainál! Hivatalos Facebook és Twitter oldalaikon, illetve a www.utinform.hu weboldalon minden elérhetőségük megtalálható.

 

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

veszelyhelyzeti-alkalmazas400-1385881464.jpgOkostelefonokra és táblagépekre készített országosan bárki által ingyenesen elérhető alkalmazást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A 21. század elvárásainak megfelelő veszélyhelyzeti tájékoztató rendszer a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel közös fejlesztés révén valósult meg.

Budapest, 2015. november 23. - Diszkréten keres állást a magyar, 96 százalékuk csak akkor szól főnökének, ha már konkrét ajánlata van vagy le is szerződött új munkaadójával - derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal kutatásából. Persze az addig vezető út rögös, sok a diszkriminatív kérdés, melynek elszenvedői leginkább a kisgyermekes anyukák és a szülő korban lévő hölgyek. Utóbbiak több ízben számoltak be arról, hogy írásban akarták őket arra kötelezni, hogy 3-5 évig ne vállaljanak babát.

Budapest, 2016. június 27. - Nem kell feltétlenül felkeresnie annak a NAV ügyfélszolgálatát, akinek javítania kell hibás személyijövedelemadó-bevallását. PIN-kóddal ugyanis telefonon korrigálható az értesítésben említett hiba.