Köszikávé 2015: a segítő kávé sokkal finomabb!

2015. szeptember 12., szombat 08:05

koszikave2015-400-1442037549.jpgPécs, 2015. szeptember 12. - A kávé a világon az egyik legismertebb kultúrnövény, a belőle készült ital pedig az egyik legelterjedtebb élvezeti cikk a Földön. A töretlen népszerűségnek örvendő frissítő ismertségét először az angliai rákbetegeket támogató Macmillan Cancer Support alapítvány használta forrásteremtő kezdeményezéshez.

Az első „World's Biggest Coffe Morningot" 1990-ben rendezték meg, a kampány azóta is több tízezer embert késztet aznap a jótékony kávézásra,  amellyel eddig több mint 123 millió fontot gyűjtöttek össze - bővebben: coffee.macmillan.org.uk

 

A Szemem Fénye Alapítvány ezt az angliai hagyományt hívja életre hazánkban a közösségi kávézás és adományozás népszerűsítésével immáron harmadszorra. A hazai akció célja, hogy elősegítse olyan közösségi összejövetelek megtartását, amelyeken pénzbeli adományok gyűjthetők az első hazai gyermekhospice ház, a pécsi Dóri Ház fenntartásához. Az alapítvány arra kéri a közösségeket, munkavállalókat, klubokat, iskolákat, baráti köröket, hogy szeptember 25-én az amúgy is elfogyasztott kávéjuk, vagy éppen a saját maguk által szervezett programon kínált reggeli frissítők, sütemények jelképes árával - azaz fejenként legalább 200 Ft-tal - támogassák a Szemem Fénye Alapítvány munkáját.

hirdetés

 

Az alapítvány weboldalán számtalan megvalósítási ötlettel segítik a kávézás elkötelezett híveit. Süteménybe helyezhető zászlócskák, ízléses, kávéscsészébe helyezhető dekoráció, a legkisebbeknek kávé tematikájú színezők, rengeteg programötlet lelhető fel az oldalon, melyekkel a közösségi élmény és jótékonykodás okozta jó érzésre még egy lapáttal rátehetnek a házigazdák.

 

A Dóri Ház gyermekhospice szolgáltatását támogató adományok az asztalra helyezett, tetszőlegesen kiválasztott és feliratozott perselybe kerülnek, amit az összejövetel végén tudnak a szervező házigazdák a Szemem Fénye Alapítványhoz eljuttatni.

 

Szívesen csatlakoznál a kampányhoz? A küldetés mellé állt számos vendéglátóegység is, amelyek az aznap náluk elfogyasztott kávék árának egy részét - vagy egészét - ajánlották fel az ügy támogatására. A résztvevő vendéglátóhelyek felkerülnek az alapítvány honlapján megtalálható térképre is, így a kávézni vágyók könnyebben rájuk találnak.

 

Csatlakozz Te is kampányhoz! Szervezz Köszikávé napot a környezetedben élők számára! A www.szememfenye.hu weboldalon, valamint a Köszikávé facebook oldalán, minden, a nap lebonyolításához szükséges információt megtalálsz. Amennyiben további segítségre lenne szükséged, keresd az alapítvány munkatársát a [email protected] e-mail címen!

 

Forrás: Szemem Fénye Alapítvány

 

szeptember25-1442037790.png

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. július 3. - Az országos tisztifőorvos - az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását - július 4., szombat 0:00 órától július 8., szerda 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Pécs, 2015. május 7. - A PTE FEEK-en rendezi meg a II. nyári PR Akadémiát az idén 25 éves Magyar PR Szövetség és a PTE FEEK - jelentették be a szervezők szerdai sajtótájékoztatójukon. Egyidejűleg bemutatták a sajtónak a tavalyi PR Akadémia előadásaiból szerkesztett tanulmánykötetet is.

Budapest, 2015. május 18. - Évek óta nagyjából csak a fele ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillió állampolgárból, aki személyi jövedelemadót fizet. Idén május 20-áig lehet rendelkezni azoknak is, akik már korábban benyújtották a bevallást, de egyetlen szervezetet sem jelöltek meg kedvezményezettként.