Korábban nyitnak a strandok a nyárias idő miatt

2013. április 28., vasárnap 22:48

download-1367182257.jpg

A meteorológusok szerint a következő napokban igazi nyári idő lesz, ami már alkalmas a fürdésre is. Lesz, ahol 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Számos strand kinyit a hétvégén, a Balatonnál pedig már egy hete is fürödhettek számos helyen.

Helyenként akár 30 fok is lehet, a jó idő miatt előbb indul a strandszezon, országszerte a fürdők 70 százaléka nyitja meg nyári részlegét május elsején.

 

Elsőként a fővárosban nyílnak meg a külső parkok és medencék, például az újpesti Aquaworld Élményfürdő, a Dagály és a Palatinus Strandfürdő is várja a vendégeket, az alföldi régióból pedig a többi között Szeged, Gyula, Mórahalom, Tiszakécske és Cserkeszőlő létesítménye nyitja meg szabadtéri területeit.

hirdetés

 

A Magyar Fürdőszövetséghez tartozó 106, egész évben működő fürdő 70 százaléka nyitja meg nyári részlegeit május elsejéig. Lesznek olyan fürdők is, amelyek először csak május 5-6-án lesznek képesek vendégeket fogadni strandrészeiken, egyes helyeken a nyitást késleltetheti a hideg, illetve csapadékos időjárás.

Volt, aki már múlt héten fürdött a Balatonban

Már az elmúlt hétvégén kinyitottak ez első strandok, sőt akadtak napozók, akik már meg is mártóztak az akkor 12 Celsius-fokos vízben.

A balatoni strandok közül az elsők között nyitott ki a szigligeti, ahol belépőjegyet még nem szednek, de már hét közben is várják a sétálókat, napozókat. A strandok zöménél még tartanak a kisebb-nagyobb karbantartási munkák, felújítások.

 

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 19. - A központi trafikellátó közreműködésével november 1-jétől gyorsabb és rugalmasabb lesz a dohányértékesítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint.

Péntektől az egri Bitskey Uszoda ad otthont a 18. víz alatti hoki világbajnokságnak, amely a sportág történetének legnépesebb viadala lesz.

gemenckenu-1374326586.jpgA Gemenc Zrt. augusztusban két alkalommal indít kenus vízitúrát a területén található dunai mellék- és holtágakba - közölte a társaság ökoturiszikai központja az MTI-vel. Augusztus 3-án és 4-én, valamint 17-én és 18-án kenukban, szakvezető segítségével járják be Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét a túrázók.