Kiskorúaknak szóló reklámok miatt bírságolt a GVH

2014. január 15., szerda 12:33

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „KUBU – A foci bajnokai” nyereményjátékának népszerűsítése során a Maspex Olympos Kft., ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 4,5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást - tette közzé a hivatal.

A GHV szerdai tájékoztatása szerint a vállalkozás 2012. áprilisa és 2012. júniusa között a reklámokban olyan üzeneteket fogalmazott meg, amelyekben a 14. évüket be nem töltött kiskorúakat közvetlenül szólította fel termékének megvásárlására.

hirdetés

 

A játék során a KUBU italokon megjelenő világító matricákon megtalálható kód feltöltésével a hetente megrendezett sorsolásokon különböző tárgyakat lehetett nyerni.

 

A GVH megállapítása szerint a vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor nyereményjátékát olyan módon reklámozta, hogy abban kiskorúaknak szóló, vásárlásösztönző felhívásokat fogalmazott meg, azokban közvetlen vásárlási felhívást téve közzé. Másrészt nem minden reklámban hívta fel a figyelmet arra, hogy a megnyerhető ajándékok csak korlátozott számban érhetők el.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. július 10. - Az előzetes információk szerint hétvégére szinte valamennyi balatoni szállást lefoglalták, emellett a következő napokban zajlik a Balaton Sound is, amely még a szokásosnál is nagyobb forgalmat generál majd az eddigi tapasztalatok alapján.

Budapest-Pécs, 2016. április 2. - Öt éve, 2011 áprilisában kezdte meg működését a pénzügyi kérdések és panaszok esetén segítséget nyújtó országos hálózat, melynek irodáit eddig több mint negyven ezren keresték fel. Jelenleg tizenegy megyeszékhelyen találhatóak meg a tanácsadó pontok, ahol felkészült szakértők állnak az ügyfelek rendelkezésére - tájékoztatta portálunkat dr. Morvai Gábor koordinátor.

Budapest, 2015. február 19. - A magyar munkavállalók számára már 2014-ben is a fizetés volt a legfontosabb a Randstad adatai szerint, de a nemzetközi trendek alapján 2015-ben ez még dominánsabbá válhat az állásajánlatok közötti választásnál. Veszélybe kerülhet azonban az autóipar vezető helye a legvonzóbb szektorok toplistáján.