Kirúgni valakit sms-ben, szabadság alatt

2013. január 21., hétfő 12:01

Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani. A kormány eközben épp a mai napon adta át a 2012-es év "családbarát munkahelyeinek" kitüntetéseit.

Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese ezt hétfői sajtótájékoztatóján közölte egy közelmúltbeli esetre hivatkozva. Elmondta: a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Városgazda Nonprofit Zrt.-től a múlt év utolsó napján sms-ben bocsátottak el egy kertészmérnököt, aki épp szabadságát töltötte.

hirdetés

 

Az MSZP-s politikus hozzátette: az új munkatörvénykönyv alapján a lépés jogszerű volt ugyan, de bizonyítja, hogy a kormánytöbbség szavazataival elfogadott jogszabály embertelen, munkavállaló-ellenes, kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat.

 

Ezért - folytatta - az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja. Kikötnék, hogy senkit sem lehet telefonon, sms-ben, illetve a szabadsága alatt elbocsátani. Simon Gábor indoklásul hozzáfűzte, hogy a munkaviszony létesítését kötelező írásba foglalni, ebből pedig az következne, hogy annak megszüntetését is csak így lehet kimondani.

 

Az MSZP elnökhelyettese arra szólította fel a XVIII. kerület fideszes polgármesterét, Ughy Attilát és a városrész másik kormánypárti képviselőjét, Kucsák Lászó alpolgármestert, hogy a parlamentben támogassák javaslatát, egyúttal kérjenek bocsánatot a méltatlan körülmények között elbocsátott kertészmérnöktől. Emellett vizsgálatot sürgetett annak kiderítésére, mi indokolta a férfi azonnali felmentését, és ki döntött annak módjáról.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. szeptember 22. - Mától lesznek elérhetők a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai. Összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból.

utfelujitas-autopalyakon-is-terkep400-1393220148.jpgBudapest, 2014. február 24. - Újabb, ezúttal a gyorsforgalmi hálózatra is kiterjedő útfelújítási programot jelentett be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár szombaton, az M3 Szilas pihenőhelyén. Az uniós forrásból 314 kilométeren megvalósuló fejlesztések a tervek szerint a jövő év végéig minden szakaszon befejeződnek majd.

Budapest, 2016. március 4. - Tizenkét kategóriában ismerték el a magyarországi borvilág kimagasló teljesítményeit a VinCE magazin által tavaly alapított VinCE Awards nevű díjjal, amelyet csütörtökön adtak át a 7. VinCE Budapest Wine Show nyitónapjának gálaestjén.