Kiállításokon a szászvári várprojekt

2015. március 22., vasárnap 08:05

szaszvari-projekt-kiallitas400-1426952302.jpgSzászvár, 2015. március 22. - Országos és regionális turisztikai szakkiállításokon is találkozhatnak az érdeklődők a szászvári püspöki rezidencia megújításának projektjével. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő sikeresen vett részt a beruházással a budapesti Utazás és a miskolci „Menjünk világgá!” kiállításokon, valamint a zágrábi nemzetközi turisztikai szakkiállításon.

A „Szászvár - középkori élet a várkastélyban” című projekt célja, hogy a műemlék-együttes visszanyerje egykori fényét és bekapcsolódjon a kultúra és a turizmus vérkeringésébe.

 

A turisztikai szakkiállításokon való megjelenés elősegíti, hogy minél többen megismerkedhessenek ezzel az egyedülálló beruházással, egyúttal ráirányítsa az érdeklődők figyelmét a megújult várban tervezett kiállításokra, illetve a környék turisztikai látványosságaira.

hirdetés

 

A DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0004 azonosítószámú projektnek köszönhetően a szászvári várkastély középkori műemlék-együttese - mely egykor a pécsi püspök nyári rezidenciájaként, birtokközpontként  szolgált - visszanyerheti régi fényét. A tervezett helyreállítás és kiállítás legfőbb célja, hogy a látogatók számára bemutassa a várkastély változatos történetét, egyúttal megismertesse az érdeklődőket a középkori Magyarország főpapi udvarainak jellegzetességeivel, illetve a középkori pécsi püspökség történeti és művészeti világával. A projekt céljai között szerepel továbbá, hogy a várkastély újra fontos turisztikai állomás legyen, ezáltal segítse a Dél-dunántúli régió gazdasági fellendülését.

 

A püspöki rezidencia megújítását bemutató stand a hónap utolsó hétvégéjén a székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállításon várja az érdeklődőket. A fővárosban élők a pünkösdi hétvégén látogathatják meg a szászvári vár standját a Városligetben rendezett „Miénk a vár!” kiállításon.

 

Forrás: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., bővebben: www.szaszvarivar.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. július 21. - A foci-Eb végeztével a Klikkmánia keresőmarketing-ügynökség megvizsgálta, hogy hogyan befolyásolta a torna az internetes kereséseket.

A havazás, valamint váltóállítási gondok miatt több vonat is százperces vagy még nagyobb késéssel közlekedik hétfő délelőtt - derül ki a MÁV térképes vonatinformációjából (http://vonatinfo.mav-start.hu/).

Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani. A kormány eközben épp a mai napon adta át a 2012-es év "családbarát munkahelyeinek" kitüntetéseit.