Kétnapos vízitúrán járhatjuk be a Gemencet

2013. július 20., szombat 15:18

gemenckenu-1374326586.jpgA Gemenc Zrt. augusztusban két alkalommal indít kenus vízitúrát a területén található dunai mellék- és holtágakba - közölte a társaság ökoturiszikai központja az MTI-vel. Augusztus 3-án és 4-én, valamint 17-én és 18-án kenukban, szakvezető segítségével járják be Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét a túrázók.

A közlemény szerint az ártéri erdő egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg. Az országban egyedüliként az erdei vasút járataival szállítják a kenukat a Duna mellékágaihoz, valamint a Sió partjára.
   

A résztvevők a Gemenc Zrt. Pörbölyön található Ökoturisztikai Központjában kapják meg a túrázáshoz nélkülözhetetlen mentőmellényeket, túralapátokat és a csomagok szállításához szükséges vízhatlan hordókat. A résztvevőket szakavatott túravezetők kísérik végig az út során. A túrázók az éjszakákat sátorban, tábori körülmények között töltik.
   

hirdetés

A kenutúrákat csak megfelelő időjárási viszonyok és vízállás esetén tartják meg a szervezők.
   

Az erdőgazdaság a kevesebb gyakorlattal rendelkezők számára az augusztus 3-i és 4-i 34 kilométeres, kétnapos kirándulását ajánlja. A túra résztvevői a Sió-csatornán elindulva járják be a gemenci erdőben folyó dunai mellékágakat, holtágakat. A kiránduláson kis szerencsével megfigyelhető lesz kócsag, feketególya, jégmadár vagy éppen rétisas, sőt könnyen elképzelhető, hogy szarvasok, vaddisznók is megjelennek egy-egy itatónál.
   

A tapasztaltabbak számára egy 60 kilométer hosszúságú vízitúrát szervez a Gemenc Zrt. augusztus 17-én és 18-án. A túrázók 2 nap alatt Szekszárdról indulva kipróbálhatják a zsilipelést a Sión, bejárhatják a gemenci erdőn átfolyó dunai mellékágakat, napozhatnak igazi homokzátonyokon, majd a Duna főmedrén lapátolva érkeznek meg Bajára.

 

Forrás: MTI, fotó: gemenczrt.hu

Kapcsolódó cikkek

bat-beruhazas-bejelentese-richard-widmann400-1468944688.jpg

Budapest, 2016. július 20. - A világ egyik legnagyobb dohányvállalata, a londoni székhelyű British American Tobacco csoport hárommilliárd forintos beruházással 200 új munkahelyet hoz létre és jelentősen bővíti kapacitásait Pécsett - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón.

hoeltakaritas-magyar-kozut400-1419674309.jpgBudapest, 2014. december 27. - A Katasztrófavédelem és az Országos Meteorológiai Szolgálat információi alapján a következő napokban erős lehűlés várható, hideg, szeles idő lesz több helyen havazással.

kellerferenc-koszonjukneked400-1475007822.jpg

Pécs, 2016. szeptember 28. - A Magyarországon foglalkoztatottaknak több mint 50%-a végez fizikai munkát és egyre inkább hiányszakmának minősül minden fizikai munka. A Pécsre érkező országos kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a fizikai dolgozók munkájának megbecsülésére.