Két hosszúhétvége lesz jövőre

2015. június 30., kedd 06:55

Budapest, 2015. június 30. - Jövőre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

A nemzetgazdasági miniszter munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet szerint 2016-ban március 5-e szombat munkanap lesz, míg március 14-e hétfő pihenőnap, valamint október 15-e szombat is munkanap lesz, október 31-e hétfő pedig pihenőnap.

hirdetés

 

A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2016. augusztus 22. - A társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott, tehetséges diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja. A hagyományos oktatást kiegészítő, e-learningen és hétvégi tréningeken alapuló ingyenes képzésekre augusztus 26-ig tart a pótjelentkezés.

Budapest, 2014. december 22. - Minden ötödik gyermek okostelefon- vagy tablettulajdonos, utóbbit ráadásul minden második esetben már hétéves koruk előtt megkapják a kicsik - derült ki a JátékNet.hu Webáruház felméréséből. A kütyüktől való függőség jellemzően kisiskolás korban alakul ki, de a megvonás már akár 1-2 éves korú gyermekek esetében is feszültséget szít a családokban. Karácsony közeledtével sok szülő voksol ugyanakkor a hagyományos játékokra.

Budapest, 2016. augusztus 15. - A KSH első negyedéves csökkenő beruházási adata után a folytatásban sem lehet számítani a beruházások erőteljes beindulására. A hazai nagyvállalatok következő egy éves beruházási aktivitása csökkenést mutat, jelenleg a cégek fele tervez valamilyen fejlesztést - derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index eredményeiből.