Két év kihagyás után ismét repülőnap Kecskeméten!

2013. június 7., péntek 17:48

r1-1370620235.jpg

2013- ban ismét megrendezik a válság miatt 2012-ben elmaradt Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót. A rendezvény népszerűsítésére egy különleges kamion indult útjára, mely most Pécsre is elérkezett. A roadshow-nak a Sétatér fesztivál ad otthont.

A Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, az 1990-es évek elejétől rendszeresen megrendezett kétnapos légibemutató a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázisán.
Magyarország legnagyobb haditechnikai eseménye 2010- ben elnyerte az „Európa legjobb repülőnapja díj”-at, melyet 24 ország 240 képviselőjének jelenlétében adtak át.

 

A rendezvénykamion a  Barbakán téren látogatható június 7 és 9 között.
Belső terében vadászgép-szimulátorok és online kiállítás látható, melyeket a sajtó képviselői is megtekinthettek Nagy Csaba alpolgármester, Kun Szabó István dandártábornok és  Sáfár Albert dandártábornok kíséretében.


Az installációk a bemutatják a magyar légierő történetét, a Gripen vadászgépeket, valamint a pilóták kiképzését. Az érdeklődők szimulátorokon próbálhatják ki, milyen érzés lehet vezetni egy vadászgépet. A szimulátorok mellett repülőgépmakettek, filmek és relikviák is megtekinthetők.

hirdetés

Az alpolgármester kiemelte a magyar honvédek lelkiismeretes munkáját az árvíz sújtotta területeken, a szervezők pedig remélik, hogy a rendezvénnyel sikerül közelebb vinni munkájukat a polgárokhoz, valamint vonzóbbá tenni a pályát a fiatalok számára.
 

A rendezvénykamion 10 városba látogat el, 3 hónapig járva az országot.
A road show eddigi és leendő állomásai:

 

rep-8337-435-1370620708.jpg

május1.–Kecskemét, Majális

május10-12.–Veszprém, Gizella Napok

május17.–Hősök tere (Budapest), Helyőrségi Tavaszi Szemle

május 24-26.–Székesfehérvár, Hetedhét Fesztivál

június 7-9. – Pécs, Sétatér Fesztivál

június 14-16. – Békéscsaba, Csabai Sör és Csülökfesztivál

június 21-23. – Szombathely, Szent Iván-éj

július 5-7. – Győr, Győrkőc Fesztivál

július 12-14. – Eger, XVII. Egri Bikavér Ünnepe Szent Donát Napján 

július 19-21. – Debrecen, Campus

július 26-28. – Hungaroring, Formula 1 Magyar Nagydíj

 

 

„Egy professzionális repülőbemutató nézőközönsége igazi élménydömpinget kap: reggeltől estig mindig történik valami a földön és a levegőben egyaránt.”

 

Az idei repülőnapra augusztus 3-4-én kerül sor, és a korábbi évek színvonalához híven tartalmas szórakozási lehetőséget kínál szakértőknek és laikusoknak egyaránt.

dsc-26251-1370620857.jpg

A látványos légibemutatók mellett a földön kiállított repülőeszközök sora is számos érdekességgel szolgál majd. A szárazföldi haditechnikát a Magyar Honvédség rendszeresített harci-, szállító-, és katonai járművei, valamint muzeális harcjárművek képviselik. Emellett a Magyar Honvédség dinamikus és statikus bemutatóit is megtekintheti a közönség.
A program eddig nem látott érdekességekkel is gazdagodik, erről bővebb tájékoztatást a honlapon kaphat az érdeklődő.

 


Idén 20-nál is több ország képviselteti magát, részévételi szándékát jelezte Bulgária, Csehország
Hollandia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Horvátország, Törökország, Románia, Nagy Britannia, Belgium, Ausztria és Lengyelország.

 

A légi bemutatókat nem csak a külföldi vendégek kötelékei(mint az Orosz Vitézek, a Török Csillagok, a Vihar Szárnyai, vagy a Háromszínű Nyilak) teszik különlegessé, hiszen műrepülő bajnokaink- Veres Zoltán, Besenyei Péter és Nádas Tamás-is látványos programmal készülnek.

 

Jegyárak:

 

Teljes árú felnőtt: elővétel: 3500 Ft , helyszínen 4000 Ft 

 

Kedvezményes(diák 7-18 év,

nyugdíjas, fogyatékkal élő): elővétel: 1500 Ft , helyszínen 2000 Ft

 

Családi jegy (2 felnőtt+2 diák): 9000 Ft  (Csak elővételben váltható!)


7 éven aluli gyermekeknek a rendezvény látogatása ingyenes.

 

További információ: www.repulonap2013.hu
 

 

Kapcsolódó cikkek

keseru-ilona1-1382291751.jpgSzeged, 2013. október 20. - Keserü Ilona kapta az életműdíjat a Magyar Festészet Napja alkalmából a szegedi Reök-palotában vasárnap nyílt Doyenek és fiatalok című kiállításon. A fiatal alkotók számára létrehozott, a 21 éves korában elhunyt erdélyi festőművészről, Maticska Jenőről elnevezett elismerést Király Gábor vehette át.

nappali400-1435728133.jpgBudapest, 2015. július 1. - Ma indul az új otthonteremtési program. A korábbi "szocpolt" felváltó állami támogatást az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik a következő évekre vállalnak gyerekeket.

Budapest, 2015. december 1. - A magyar munkavállalók - más nemzetekhez hasonlóan - nagyra értékelik a sokszínűséget munkahelyükön a Randstad Workmonitor legfrissebb felmérése szerint. Nemcsak a hozzáállás, a gyakorlat is pozitív hazánkban: a magyar dolgozókat a globális átlaghoz képest kevesebb diszkrimináció éri, így például kor és nem szerinti megkülönböztetés is ritkábban fordul elő.