Két év kihagyás után ismét repülőnap Kecskeméten!

2013. június 7., péntek 17:48

r1-1370620235.jpg

2013- ban ismét megrendezik a válság miatt 2012-ben elmaradt Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót. A rendezvény népszerűsítésére egy különleges kamion indult útjára, mely most Pécsre is elérkezett. A roadshow-nak a Sétatér fesztivál ad otthont.

A Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, az 1990-es évek elejétől rendszeresen megrendezett kétnapos légibemutató a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázisán.
Magyarország legnagyobb haditechnikai eseménye 2010- ben elnyerte az „Európa legjobb repülőnapja díj”-at, melyet 24 ország 240 képviselőjének jelenlétében adtak át.

 

A rendezvénykamion a  Barbakán téren látogatható június 7 és 9 között.
Belső terében vadászgép-szimulátorok és online kiállítás látható, melyeket a sajtó képviselői is megtekinthettek Nagy Csaba alpolgármester, Kun Szabó István dandártábornok és  Sáfár Albert dandártábornok kíséretében.


Az installációk a bemutatják a magyar légierő történetét, a Gripen vadászgépeket, valamint a pilóták kiképzését. Az érdeklődők szimulátorokon próbálhatják ki, milyen érzés lehet vezetni egy vadászgépet. A szimulátorok mellett repülőgépmakettek, filmek és relikviák is megtekinthetők.

hirdetés

Az alpolgármester kiemelte a magyar honvédek lelkiismeretes munkáját az árvíz sújtotta területeken, a szervezők pedig remélik, hogy a rendezvénnyel sikerül közelebb vinni munkájukat a polgárokhoz, valamint vonzóbbá tenni a pályát a fiatalok számára.
 

A rendezvénykamion 10 városba látogat el, 3 hónapig járva az országot.
A road show eddigi és leendő állomásai:

 

rep-8337-435-1370620708.jpg

május1.–Kecskemét, Majális

május10-12.–Veszprém, Gizella Napok

május17.–Hősök tere (Budapest), Helyőrségi Tavaszi Szemle

május 24-26.–Székesfehérvár, Hetedhét Fesztivál

június 7-9. – Pécs, Sétatér Fesztivál

június 14-16. – Békéscsaba, Csabai Sör és Csülökfesztivál

június 21-23. – Szombathely, Szent Iván-éj

július 5-7. – Győr, Győrkőc Fesztivál

július 12-14. – Eger, XVII. Egri Bikavér Ünnepe Szent Donát Napján 

július 19-21. – Debrecen, Campus

július 26-28. – Hungaroring, Formula 1 Magyar Nagydíj

 

 

„Egy professzionális repülőbemutató nézőközönsége igazi élménydömpinget kap: reggeltől estig mindig történik valami a földön és a levegőben egyaránt.”

 

Az idei repülőnapra augusztus 3-4-én kerül sor, és a korábbi évek színvonalához híven tartalmas szórakozási lehetőséget kínál szakértőknek és laikusoknak egyaránt.

dsc-26251-1370620857.jpg

A látványos légibemutatók mellett a földön kiállított repülőeszközök sora is számos érdekességgel szolgál majd. A szárazföldi haditechnikát a Magyar Honvédség rendszeresített harci-, szállító-, és katonai járművei, valamint muzeális harcjárművek képviselik. Emellett a Magyar Honvédség dinamikus és statikus bemutatóit is megtekintheti a közönség.
A program eddig nem látott érdekességekkel is gazdagodik, erről bővebb tájékoztatást a honlapon kaphat az érdeklődő.

 


Idén 20-nál is több ország képviselteti magát, részévételi szándékát jelezte Bulgária, Csehország
Hollandia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Horvátország, Törökország, Románia, Nagy Britannia, Belgium, Ausztria és Lengyelország.

 

A légi bemutatókat nem csak a külföldi vendégek kötelékei(mint az Orosz Vitézek, a Török Csillagok, a Vihar Szárnyai, vagy a Háromszínű Nyilak) teszik különlegessé, hiszen műrepülő bajnokaink- Veres Zoltán, Besenyei Péter és Nádas Tamás-is látványos programmal készülnek.

 

Jegyárak:

 

Teljes árú felnőtt: elővétel: 3500 Ft , helyszínen 4000 Ft 

 

Kedvezményes(diák 7-18 év,

nyugdíjas, fogyatékkal élő): elővétel: 1500 Ft , helyszínen 2000 Ft

 

Családi jegy (2 felnőtt+2 diák): 9000 Ft  (Csak elővételben váltható!)


7 éven aluli gyermekeknek a rendezvény látogatása ingyenes.

 

További információ: www.repulonap2013.hu
 

 

Kapcsolódó cikkek

bp2-tuntetes400-1416259031.jpgBudapest-Pécs, 2014. november 17. - A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfő este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szerveződésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel. A Facebookon szervezett, A közfelháborodás napja elnevezésű rendezvénnyel egy időben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.

Budapest, 2016. február 11. - Míg az okostelefont két-három, a számítógépet átlagosan négy-ötévente cseréli le egy átlagos felhasználó. A régi gépet vagy tovább értékesítjük vagy egyszerűen kiselejtezzük - az esetek jó részében tele bizalmas adatokkal.

Budapest, 2016. szeptember 11. - Míg áprilisban az építkezés és felújítás előtt álló lakosság 43 százaléka tervezete, hogy igénybe veszi a CSOK-ot, addig a valóban építkezők 21 százaléka vette is igénybe. Sokan hamisan tápláltak reményeket. A szakemberek és a kereskedők is jobbra számítottak, de azért nem panaszkodnak.